Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar teisingai perskaičiuojamos kainos, stebės visi, kas netingi

Vartotojams atstovaujančių organizacijų nariai lankysis prekybos vietose, stebės, skaičiuos, lygins ir viešins, kaip euro įvedimo laikotarpiu vykdomas kainų konvertavimas. Tai numatančią sutartį pirmadienį pasirašė Lietuvos prekybos įmonių asociacija ir Lietuvos vartotojų organizacijų aljansas.
Čekis, kuriame prekių kainos nurodytos litais ir eurais
Čekis, kuriame prekių kainos nurodytos litais ir eurais

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas „Žinių radijui“ teigė, jog prekybos sektorius patirs didžiausią krūvį euro įvedimo procese. O kad būtų kuo mažiau klaidų, prašoma ir visuomenės pagalbos. 

„Mes suprantame, kad šiame periode ir po euro įvedimo pirkėjai labai jautriai ir nepatikliai žiūri į kainas. Todėl siekiame tą nepasitikėjimą išsklaidyti. Tikrai neteigiame, kad viskas bus teisinga, be klaidų, bet jeigu tokių pasitaikys, norime į tai reaguoti, kad tas klaidas galėtume ištaisyti. Visiems tik bus geriau“,- eteryje kalbėjo L.Vilimas. 

Pašnekovo teigimu, daugiausiai klaidų tikriausiai pasitaikys ten, kur kainos surašomos ranka, o ne ten, kur perskaičiuojamos kompiuterių. 

„Kaimuose, turguose kainos surašomos rankomis ir šioje vietoje gali įvykti tas žmogiškas faktorius ir tų klaidų, kada kainos perskaičiuojamos  žmogaus, gali būti“,- svarstė L.Vilimas. 

Tam, kad būtų supaprastinta sistema sužinoti apie neteisingas kainas, šiuo metu kuriama internetinė platforma su interaktyviu Lietuvos žemėlapiu www.pranešu.lt. Čia bus žymimi ūkio subjektai, kurie tinkamai ar netinkamai laikosi euro įvedimo reikalavimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius