-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmieji eurai Lietuvoje paimti 15 sekundžių po vidurnakčio

Lietuvos banko (LB) vadybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ketvirtadienį pasidžiaugė sklandžiai praėjusiu euro įvedimu. Pasak jo, sulaukta vos 18 skambučių, kurių didžiąją dalį sudarė klausimai, kur išsikeisti litus
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Noriu palinkėti stabilių 2015 m. Eurą jau turim. Taip pat norėčiau padėkoti bankų, pinigų pervežimo įmonių darbuotojams. Nepaisant sutrikimų išvakarėse Naujųjų naktį viskas vyko sklandžiau nei buvo planuota. Internetinė bankininkystė, bankomatai veikė“, – sakė LB vadovas.

Metus pabaigėme su rekordiškai žemu litu apyvartoje kiekiu – 5,5 mlrd. litų (1,68 mlrd. eurų). Šiuo metu eurų apyvartoje yra 620 mln. eurų. Tai 28 proc. visų grynųjų apyvartoje.

Ketvirtadienį nuo 12 val. pradėjo veikti LB kasos.  Nemokamai litus į eurus bus galima keisti 40 vietų. Prie centrinio LB skyriaus ketvirtadienio vidurdienį jau lūkuriavo keletas pagyvenusių žmonių.

„Metus pabaigėme su rekordiškai žemu litų apyvartoje kiekiu – 5,5 mlrd. litų (1,68 mlrd. eurų). Šiuo metu eurų apyvartoje yra 620 mln. eurų. Tai 28 proc. visų grynųjų apyvartoje. Po pirmo sausio dešimtadalio tikimės virsmo“, – kalbėjo V.Vasilauskas.

Pasak jo, pirmoji finansinė operacija atlikta 15 sekundžių po vidurnakčio, kitame banke 16 sekundžių. LB vadovas užsiminė, kad abi šios operacijos atliktos SEB ir „Swedbank“ bankuose, tačiau neatskeidė, kuriame pirmajame.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvoje litą keičia euras

V.Vasiliauskas nuo šiol pradeda dirbti ir Europos centriniame banke (ECB). „Iš savo patirties Europos centriniame banke galiu pasakyti, kad visi sprendimai priimami sutarimu. ECB daug padarė ir žingsniai, kurių buvo imtasi pagerinti realią ekonomiką, buvo reikšmingi“, – sakė jis.

Paklaustas, kiek bankams kainavo perėjimas prie euro, LB vadovas teigė, kad didiesiems bankams tai kainavo po 30-40 mln. litų. „Tai buvo reikšmingos sumos, turint galvoje, kokios žemos dabar palūkanų normos“, – kalbėjo V.Vasiliauskas.

Paklaustas apie fiksuotus nesklandumus jis teigė, kad internetinė bankininkystė pilnai veikti pradės penktadienį. „Naujametinę naktį į infoliniją sulaukėme 18 skambučių. Pagrindiniai klausimai buvo dėl pakeitimų vietų“, – minėjo V.Vasiliauskas.

Eurą pasitinkant
Eurą pasitinkant

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius