Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvedus eurą SEB klientai internete pasigedo savo finansinių operacijų litais istorijos

Nuo sausio pirmosios dienos internetine bankininkyste besinaudojantys Lietuvos gyventojai turės priprasti prie keleto naujovių. Ir tai ne tik 3,4528 karto sumažėjusios sumos. Į 15min.lt kreipėsi skaitytojas, kuris internetinės bankininkystės sistemoje negalėjo rasti savo finansinių operacijų istorijos.
Darbas prie kompiuterio
Darbas prie kompiuterio / „Shuterstock“ nuotr.

„Nebematau nieko – nei kiek už ką mokėjau, nei kiek algos gavau. Kaip gali dingti visa finansinių operacijų istorija? Pagal įstatymus, išrašai privalo būti saugomi 10 metų, kiek žinau. Debetinėje sąskaitoje tas pats – vienintelė perkėlimo operacija su šios dienos data, ir tiek žinių“, – rašė skaitytojas Saulius.

15min.lt skaitytojo nuotr./Sąskaitos išrašas
15min.lt skaitytojo nuotr./Sąskaitos išrašas

Įvedus eurą išrašai litais nuo šiol yra pateikiami atskirai nuo sąskaitų išrašų eurais, – paaiškino A.Žilinskas.

Kaip 15min.lt sakė SEB banko ryšių su žiniasklaida vadovas Arvydas Žilinskas, klientams jaudintis nėra ko – jų operacijų litais išrašai nedingo, tačiau juos pasiekti tapo kiek sudėtingiaiu.

„Šiandien sulaukėme klientų klausimų dėl sąskaitų išrašų. Kadangi įvedus eurą išrašai litais nuo šiol yra pateikiami atskirai nuo sąskaitų išrašų eurais, norėdami pamatyti sąskaitų išrašus litais, sąskaitų išrašo lange klientai turi pasirinkti sąskaitas litais, iš kurių iki euro įvedimo ir buvo atliekami mokėjimai bei kitos operacijos. Čia galima rasti informaciją apie visas operacijas, atliktas iki šių metų sausio pirmos dienos, kai pasikeitė šalies valiuta“, – nurodė jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas atsitiko su valiutų kursu?

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Pinigai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Pinigai

A.Žilinskas taip pat pridūrė, kad klientai turėtų atkreipti dėmesį į savo operacijų ruošinius: „Esame iš anksto paskelbę, kad interneto banke klientų pinigų pervedimo (įmokų ir mokesčių) mokėjimo nurodymų ruošiniai SEB bus išsaugoti su visais nustatytais duomenimis, išskyrus tuos atvejus, kai ruošiniuose buvo įvesti skaitiklių tarifai. Todėl sukurtuose įmokų ir mokesčių mokėjimo blanko ruošiniuose SEB interneto banke reikia iš naujo įvesti skaitiklių tarifus eurais – įkainius už elektrą, vandenį, dujas ir kt. Juos sužinoti galima pasiteiravus savo paslaugų teikėjo.“

Tiesioginio debeto ir kitų sutarčių iš naujo sudarinėti nereikia. Jų sumos automatiškai iš litų persiskaičiuos į eurus.

Eurą pasitinkant
Eurą pasitinkant

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius