-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis valiutos fondas: euras stiprins Lietuvos ekonomiką

Šiandien Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbė pranešimą apie TVF misijos vizitą Lietuvoje, kurio metu buvo vertinama šalies ekonomikos raida ir viešieji finansai.
Lietuvos monetų kalykla
Lietuvos monetų kalykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„TVF pranešimas atspindi šalies ekonomikos aktualijas, kurias aptarėme misijos vizito metu. Šiuo metu pagrindinį dėmesį esame sutelkę į  2015 metų biudžetą, kuriuo siekiame tinkamai išnaudoti ekonomikos augimą, atsakingai kontroliuodami išlaidas ir laikydamiesi fiskalinės drausmės. Vienas iš svarbiausių veiksnių, kurie turėtų teigiamos įtakos ekonomikai, be abejo, yra euro įvedimas šalyje nuo kitų metų sausio 1-osios“, – sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Lietuvos ekonomika auga nepaisant sudėtingų išorinių sąlygų ir pabrėžė, kad euro įvedimas 2015 metais bus naudingas ekonomikai ir svarbus tolesnei jos raidai.

TVF teigia, kad Lietuvos ekonomika auga nepaisant sudėtingų išorinių sąlygų ir pabrėžė, kad euro įvedimas 2015 metais bus naudingas ekonomikai ir svarbus tolesnei jos raidai, taip pat  leis Lietuvai toliau stiprinti savo pozicijas Europoje.

Vertindamas 2015 metų biudžeto gaires, TVF paminėjo, kad Vyriausybė, siekdama toliau mažinti struktūrinį deficitą 0,5 proc. BVP, tinkamai vertina viešųjų finansų konsolidavimo poreikį, kylantį dėl ekonomikos raidos rizikų. TVF taip pat pabrėžia, kad tolesnei ekonomikos plėtrai bus labai svarbus efektyvus viešųjų išlaidų valdymas ir ES paramos panaudojimas. Tarp Vyriausybės sprendžiamų iššūkių TVF paminėjo išlaidų didinimą gynybai ir per krizę sumažintų atlyginimų ir pensijų kompensavimą.

TVF misija, kuriai vadovavo TVF Europos departamento Lenkijos ir Baltijos šalių padalinio vadovo pavaduotojas Christophas Klingenas, Lietuvoje lankėsi š.m. rugsėjo 30 d. – spalio 6 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius