Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukaldinta pusė lietuviškų euro monetų

Lietuvos monetų kalykla jau nukaldino apie pusę visų šiemet planuojamų nukaldinti lietuviškų euro monetų – 97 mln. vienetų. Tai sudaro apie ketvirtadalį visų per dvejus metus numatomų išleisti monetų. Pasak Lietuvos banko vadovo, monetos nugabentos į saugyklas.
100 dienų
100 dienų / Lietuvos banko nuotr.

„Pusė šiais metais numatytų nukaldinti monetų jau yra saugyklose“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

132 mln. vnt. euro banknotų, kuriuos Lietuvos bankas skolinasi iš Vokietijos centrinio banko, į šalį bus atgabenti iki gruodžio. Artimiausiais mėnesiais bus pradėtas ir euro monetų, kiek vėliau – ir banknotų paskirstymas komerciniams bankams, o šie, surinkę duomenis apie jų poreikį iš klientų, pradės antrinį grynųjų eurų paskirstymą.

„Mums bus patiekta 132 mln. vienetų euro banknotų, kuriuos mes per dvejus metus grąžinsime. Banknotų atgabenimas bus vykdomas spalio-lapkričio mėnesiais, pateikimas į Lietuvą vyks oro keliu“, – teigė centrinio banko vadovas.

Pasak V.Vasiliausko, šiuo metu apyvartoje yra apie 1,2 mlrd. vienetų litų monetų, iš jų grįš apie trečdalis.

Iš viso šiemet ir kitais metais bus nukaldinta apie 370 mln. vienetų lietuviškų eurų monetų. Lietuva eurą įsives nuo kitų metų sausio.

Lietuvos banko valdyba taip pat patvirtino ir sąrašus bankų bei kredito unijų, kurie nemokamai keis grynuosius litus į eurus. Kartu su Lietuvos pašto skyriais ir Lietuvos banko kasomis tokių nemokamo keitimo vietų iš viso Lietuvoje bus 690. Jų sąrašas paskelbtas Lietuvos banko interneto svetainėje, joje taip pat rasite ir interaktyvųjį keitimo vietų žemėlapį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius