Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1,8 tūkst. įmonių VMI atleido nuo delspinigių mokesčio

Visos 1,8 tūkst. įmonių, nukentėjusių „Metrail“ istorijoje, bus atleistos nuo mokesčio už aplinkos teršimą delspinigių, ketvirtadienį pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI). Tokį sprendimą VMI priėmė savarankiškai, be mokesčių mokėtojų prašymo.
Pinigai
Pinigai / www.worldoffshorebanks.com

„Įvertinusi, kaip galėtų sumažinti administracinę naštą verslui bei taupyti brangų mokesčių mokėtojų laiką, šiuo atveju, kai ne dėl įmonių kaltės joms yra apskaičiuoti mokėtini delspinigiai, VMI vadovavosi protingumo principais ir pati inicijavo atleidimo nuo aplinkos teršimo mokesčio delspinigių procedūras“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas VMI viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Įmonėms dėl atleidimo prašymų teikti VMI nereikia, o delspinigių „statusą“ mokesčių mokėtojas gali pasitikrinti sistemoje „Mano VMI“.

UAB „Metrail“ 2013–2015 metais neteisėtai išrašė gaminių ir pakuočių atliekų sutvarkymo dokumentus – jie pripažinti negaliojančiais. Dėl šios situacijos 1,8 tūkst. mokesčių mokėtojų buvo įpareigoti patikslinti deklaracijas už trejus metus ir sumokėti aplinkos teršimo mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius