Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 18

10 išmokų, kurios priklauso gimus vaikui: ką žinoti ir kaip gauti?

Gimus vaikui, šeima susiduria su nemažai nuolatinių išlaidų – jas padengti iš dalies padeda valstybė. Nuo 2023 m. įsigaliojo nemažai pokyčių dėl vaiko priežiūros atostogų bei išmokų dydžių. 15min pateikia sąrašą išmokų, kurias gali gauti vaikų susilaukę gyventojai.
Motinystė
Motinystė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Valstybės išmokos naujiems tėvams gali tapti nemenka paspirtimi, nes su vaiko gimimu atkeliauja ir nemažai išlaidų, kurios lydi nuolat.

„Vaiko priežiūros išmokos Lietuvoje labai dosnios, palyginti su visa socialinės apsaugos sistema. Tuo metu mūsų pensijos, išmokos nedarbo, skurdo atvejais yra kuklios. Kalbant apie vaiko priežiūros išmokas, jos mokamos iš socialinio draudimo fondo, tad dalis tėvų, kurie neturi pakankamai stažo, išmokos negauna. Studentai pašalpą gauna, bet jei nesi nei studentai, nei įgijęs pakankamai stažo, jos negauni. Čia yra spragų, kurias reikėtų ištaisyti“, – 15min sakė ekonomistas Romas Lazutka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius