Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 savybių, nereikalingų geram darbuotojui

Kiekvienas darbuotojas turi savo stiprių, silpnų, erzinančių savybių. Interneto svetainė CareerBuilder.com pateikia 10 savybių, kurių reikėtų atsikratyti, norint, kad jos netaptų problema.
Nemaišyti asmeninio ir profesinio gyvenimo – labai svarbus patarimas.
Nemaišyti asmeninio ir profesinio gyvenimo – labai svarbus patarimas. / Photos.com
Temos: 1 Darbas

1. Atidėliojimas. Daugelis darbuotojų geriausiai dirba tada, kai jaučia spaudimą, ar bent jau tvirtina, kad taip yra. Tačiau užduočių atidėliojimas iki paskutinės minutės gali sukelti nemažai problemų, net jei ir tikimasi, kad galutinis rezultatas bus nuostabus. Be to, taip elgiantis rizikuojama „pražiopsoti“ užduoties atlikimo terminus.

2. Nerūpestingai rašomi laiškai. Elektroninis paštas yra įprastas dalykas daugumai žmonių. Neretai išsiunčiame laiškus nepatikrinę visų gavėjų sąrašo, o tai yra puikus nesusipratimo receptas, jei kvailą laišką skirtą pajuokauti su vienu kolega išsiųsite kitiems adresatams.

3. Trikdantis neoficialumas. Vadovas yra spendimų priėmėjas, bet ne griežta, humoro jausmo neturinti karikatūra, kurią matėte per televiziją. Kreiptis į vadovą vardu, o po darbo kartu pasėdėti kavinėje yra ganėtinai įprastas dalykas. Vis dėlto jūs esate darbuotojas, o vadovas yra vadovas, kurio autoritetui reikia rodyti pagarbos.

4. Per didelis naudojimasis veikimo laisve. Kai kuriose kompanijose griežtai žiūrima į laiką, kada pradedate ir baigiate darbą. Kai kuriose yra nustatytos tik gairės, kurių neprivalu griežtai laikytis. Jei atvyksite 08.35 val., tai niekam nerūpės. Bet jei atvyksite 09.10 val., o išvyksite 16 val., dirbę su daugybe pertraukų, jūsų reputacija gali nukentėti. Tas pats galioja ir aprangos kodui. Suplėšyti džinsai, ko gero, nėra darbovietei priimtinas variantas.

5. Atsisakymas veikti kartu. Ypač vertingas patarimas yra nemaišyti asmeninio ir profesinio gyvenimo. Tačiau atsisakymas bendrauti – pavyzdžiui, kartu užkąsti, jūsų karjerai nepadės. Nereikia būti vakarėlių liūtu, bet malonus elgesys padės susidraugauti su kolegomis.

6. Nuolatinis vėlavimas. Tai ne tas pats kas veikimo laisvė. Tai – pasitikėjimo laužymas. Jei vėluojate į darbą, susitikimus, jūsų vadovui ir kolegoms šis bruožas ims asocijuotis būtent su jumis. Kai ateis paaukštinimo metas ar atsiras geras pasiūlymas iš svarbaus kliento, jūsų kandidatūra bus apmąstyta dukart.

7. Nelankstumas. Vienas neteisingiausių aspektų darbo pasaulyje yra tas, kad kartais atrodo, jog laimėti yra neįmanoma. Jei jus pasamdė atlikti kokio nors darbo, jūsų vadovas greičiausiai nenorės, kad visą dieną skaitytumėte knygą. Priežastis: jus pasamdė atlikti darbą. Jei vadovas prašo susidoroti su nauju projektu, kuris nėra jūsų įprastinės pareigos, vis tiek turėtumėte tai atlikti. „Jūs man už tai nemokate“, – nėra tinkamiausi žodžiai tokiu atveju.

8. Priešgyniavimas. Pasistenkite nebūti žmogumi, kuris nuolat tvirtina, kad turi geresnių idėjų nei kažkas kitas, arba, kad kitų kolegų pasiūlymai yra buki. Per daug negatyvumo veikia erzinančiai ir neskatina įsiklausyti.

9. Kompanijos šmeižimas. Vadinamieji „blogai“, socialiniai tinklapiai, tokie kaip „Facebook“ ar „Twitter“ yra vietos, kurios suteikia galimybę nuvilti ar nusivilti. Jei ketinate kam nors skųstis, koks kvailas yra jūsų vadovas, nedarykite to viešai. Internetas yra vieša erdvė, kurioje nereikalingi komentarai gali pasiekti visai netinkamus žmones.

10. Politikavimas. Kontoros politika yra neišvengiamas dalykas. Kartais suvokimas, kas vyksta, gali duoti naudos. Vis dėlto, kurdami ar aptardami įvairias intrigas, neturėtumėte praleisti daugiau laiko nei dirbdami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius