Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 14

131 kg maisto ir 12 kg drabužių atliekų per metus žmogui: nori jų sumažinti 20-40 proc.

Vienam Europos Sąjungos (ES) gyventojui kasmet susidaro vidutiniškai po 131 kg maisto ir po 12 kg drabužių bei avalynės atliekų. Europarlamentarai siūlo mažmeninėje prekyboje, restoranuose ir namų ūkiuose susidarančių maisto atliekų kiekį sumažinti kone perpus, o tekstilės gamintojus įpareigoti padengti produkcijos surinkimo, rūšiavimo ir perdirbimo kaštus.
Maisto atliekos
Maisto atliekos / 123RF.com nuotr.

Trečiadienį jie pareiškė nuomonę dėl tokių maisto ir tekstilės atliekų ribojimo nuostatų, net griežtesnių, nei siūlė Europos Komisija. Už jas balsavo 514 politikai, prieš – 20, dar 91 susilaikė.

Siūlo nepeikti „negražių“ daržovių

Europos Parlamentas (EP) paragino nustatyti ambicingus maisto atliekų sumažinimo iki 2030 m. pabaigos, palyginus su 2020-22 m. atliekų vidurkiu, tikslus.

Norima maisto perdirbime ir gamyboje susidariusias atliekas sumažinti 20 proc. (EK siūlė tik 10 proc.), o mažmeninėje prekyboje, restoranuose ir namų ūkiuose susidarančių maisto atliekų kiekį vienam gyventojui – 40 proc. (EK siūlė 30 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius