Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje vyko pokalbis apie verslo ir politikų santykius su Vidmantu Janulevičiumi ir Robertu Dargiu

Valstybės saugumo departamento vadovas Darius Jauniškis Seime antradienį pareiškė, kad kai kurių verslo grupių įtaka politikams, valdininkams kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. Tai jis pasakė Lietuvą purtant pažymų ir „MG Baltic“ įtakos skandalui.
Robertas Dargis, Vidmantas Janulevičius
Robertas Dargis, Vidmantas Janulevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Politinė įtaka ir ekspertizė tampa preke, o priklausanti žiniasklaida manipuliuoja ja. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas užsiminė, kad pažymų apie stambiojo verslo grupių įtaką bus ir daugiau, kalbama apie 4-5 verslo grupes.

Lietuva jau soti istorijomis apie neskaidrius verslo ir politikų santykius, korupciją, jau nieko nestebina senos istorijos apie kyšius, štai „MG Baltic“ už ES paramą neįvardytai Ūkio ministerijos darbuotojai atsidėkodavo dovanų čekiais.

VIDEO: Pramonininkų konfederacijos vadovai apie „MG Baltic“ veiksmus: ne visas verslas Lietuvoje turi tokį santykį su politikais

Politinių partijų įkūrimą seka verslo šešėlis – „MG Baltic“ siejama su Liberalų sąjūdžių, Darbo partija – su Viktoro Uspaskicho verslo imperija, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga – su „Agrokoncernu“.

Taigi ar įmanoma stambioms verslo grupėms kurti stambius projektus be korupcijos, kaip bendrauti su politikais ir valdininkais, kad po to neatsidurtum pažymose? O gal tai neįmanoma?

Apie tai trečiadienį 15min studijoje kalbėjomės su Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentu, „Eikos“ valdybos pirmininku Robertu Dargiu, ir saulės energijos modulių gamyklą valdančios „BOD Group“ valdybos pirmininku Vidmantu Janulevičiumi.

Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius