Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2009 m. lapkričio mėnesio eksportuotų ir importuotų prekių kainų pokyčiai

Statistikos departamentas praneša, kad 2009 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn., eksportuotų prekių kainos padidėjo 1 procentu, o importuotų prekių – 0,7 procento.
Skaičiai
Skaičiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

2009 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn., bendra­jam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 1,1 procento padidėjusios pagamintų produktų kainos. Iš pagamintų produktų 6,2 procento padidėjo rafinuotų naftos produktų, 0,9 – maisto produktų, 1,6 – medienos ir medienos gaminių, išskyrus baldus, 3,1 – pagrindinių metalų bei 2,2 procento sumažėjusios chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 2,4 – niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos, 2 procentais – kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, 1,9 procento – elektros įrangos kainos. Taip pat įtakos turėjo 1,8 procento padidėjusios žemės ūkio produktų ir 7,9 procento sumažėjusios atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produkcijos kainos.

Didžiausią įtaką bendra­jam importuotų prekių kainų pokyčiui turėjo 2,6 procento pabrangusi žalia nafta ir gamtinės dujos, iš pagamintų produktų – 11,9 procento rafinuoti naftos produktai, 1,2 – metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius, 2,2 – kitos pagamintos prekės bei 2,4 procento sumažėjusios kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, 0,7 – variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių, 4,8 – odos ir odos dirbinių, 1,4 – tekstilės gaminių kainos. Taip pat įtakos turėjo 4 procentais padidėjusios žemės ūkio produktų kainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius