-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2013 metais brangs rūkalai ir dyzelinas – Seimas padidino akcizus

Nuo kitų metų sausio didės cigarečių bei dyzelino akcizai – parlamentarai ketvirtadienį priėmė atitinkamas Akcizų įstatymo pataisas.
Cigarečių kaina
Cigarečių kaina / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Už balsavo 61 Seimo narys, prieš – du, o susilaikė 18 parlamentarų.

Skaičiuojama, jog cigarečių pakelis gali pabrangti vidutiniškai apie 30 centų, o dyzelinas – apie 12 centų. Tačiau konkretūs kainų pokyčiai priklausys nuo naftos ir jos produktų kainų tendencijų pasaulio rinkoje, naftos perdirbėjų bei pardavėjų kainodaros ir kitų veiksnių.

Skaičiuojama, kad padidinus tabako gaminių akcizą, valstybės biudžetas 2013 metais gautų apie 19 mln. litų papildomų pajamų, o dyzelino – dar apie 94 mln. litų.

Toks akcizo didinimas motyvuojamas tuo, kad Lietuva turi pasiekti Europos Sąjungos nustatytus minimalius akcizų tarifus.

Finansų ministerijos teigimu, dyzelino akcizas didinamas, nes šiemet baigiasi jo pereinamasis laikotarpis, kuris truko nuo Lietuvos įstojimo į ES 2004 metais. Tuo metu akcizai cigaretėms didinami palaipsniui, nes pagal ES reikalavimus nuo 2018 metų visoms cigaretėms jis turės būti ne mažesnis nei 311 litų (dabar 232 litų) už 1000 cigarečių.

Nors Lietuva ir didina akcizą dyzelinui, jis ir toliau liks vienas mažiausių Europos Sąjungoje, tikina Finansų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius