-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​25 Europos bankai greičiausiai neišlaikys testavimo nepalankiomis sąlygomis

25 euro zonos bankai gaus neigiamus vadinamųjų streso testų rezultatus, rašo dokumento juodraštį mačiusi „Bloomberg News“ svetainė.
Mario Draghi
Mario Draghi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

105 bankai patikrinimą išlaikys. Iš testo neišlaikiusiųjų bankų apie 10 turės užkamšyti kapitalo skyles, sakė vienas neįvardintas šaltinis. Gali būti, kad galutiniai skaičiai bus kiek kitokie. Oficialūs rezultatai bus skelbiami spalio 26 dieną, sekmadienį.

Europos centrinio banko (ECB) prezidentas Mario Draghi sako, kad ne visi bankai turi išlaikyti testą, taip įrodydami, kad anksčiau patyrė nuostolių. Pastarieji du streso testai neatskleidė bankų, kurie vėliau susidūrė su problemomis, situacijos keblumo, todėl pradėta abejoti testų kokybe.

„Skaičiai sutampa su mūsų prognozėmis. Kol kas per anksti pasakyti, kad testas yra patikimas“, – sakė Alberto Gallo, „Royal Bank of Scotland Group“ analitikas.

Ispanijos naujienų agentūra EFE ketvirtadienį rašė, kad testavimo neatlaikys trys Graikijos bankai, trys Italijos bankai, du Austrijos bankai, taip pat po vieną Belgijos, Portugalijos ir Kipro banką. Tarp šių bankų minimi Austrijos „Volksbanken“, Italijos „Monte dei Paschi di Siena“ ir Portugalijos BCP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius