Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 mitai apie vartojimo paskolas

Visuomenėje vis dar gajūs mitai apie vartojimo paskolas. Dažniausiai girdime apie masiškai negrąžinimas paskolas, po pradelstų mokėjimų į duris beldžiančius antstolius ir lengva ranka dalijamas didžiules pinigų sumas, rašo „MCB Finance“.
Paskola
Paskola / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Mitas: kreditų bendrovės paskolas dalija bet kam

Tai, jog paskola suteikiama greitai, nereiškia, kad ji suteikiama bet kam. Gavus prašymą paskolai gauti, patikrinami kliento duomenys Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos duomenų bazėje, t.y. jo gaunamos pajamos per mėnesį.

Tuo pat metu patikrinama kliento kredito istorija sistemoje „Mano CreditInfo“. Tokiu būdu garantuojama, kad praeityje didelių bėdų su finansinių įsipareigojimų vykdymų turėjęs asmuo, negalėtų pasiskolinti ir sudaryti problemų sau bei kreditoriams.

Be to, dažniausiai galioja griežtos paskolų lubos.

Mitas: pradelsus grąžinti paskolą, išsyk kreipiamasi į antstolius

Daugelis žmonių klaidingai mano, kad bent dieną uždelsus sumokėti vartojimo paskolų bendrovei, išsyk kreipiamasi į antstolius, o skola patrigubėja. Realybėje tokia praktika vartojimo paskolų bendrovėms būtų nepaprastai nuostolinga. Skolos išieškojimo biurų, teisininkų ir antstolių paslaugos kainuoja nemažai laiko ir pinigų, to dėl tai yra tik paskutinė išeitis, kuri pritaikoma tik piktybiškai skolų negrąžinantiems ir į skambučius bei laiškus neatsakantiems žmonėms.

Tik išbandžius visus galimus  būdus susitarti gražiuoju ir nesulaukus jokio atsakymo iš žmogaus, yra nutraukiama sutartis, o kliento duomenys yra perduodami skolų išieškojimo bendrovei.

Mitas: prasiskolinę lietuviai masiškai negrąžina paskolų vartojimo paskolų

Šis teiginys dažnai girdimas viešojoje erdvėje kartu su antruoju mitu apie aštriadančius antstolius. Iš tiesų, per pastaruosius du metus vartojimui pinigų pasiskolino tik kas trečias lietuvis, o vartojimo paskolų bendrovių paslaugomis pasinaudojo vos vienas iš dešimties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius