-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

60 mln. litų – šiferinių stogų keitimui tik kaime

Žemės ūkio ministerija traukia 60 mln. litų Europos Sąjungos paramos šiferio stogams kaime pakeisti.
Didžioji dalis pastatų Lietuvos kaimuose iki šiol dengti šiferiu, gaminamu iš asbesto
Didžioji dalis pastatų Lietuvos kaimuose iki šiol dengti šiferiu, gaminamu iš asbesto / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip ir visa statybų pramonė šiandien iš krizės besikapstantys stogdengiai sako, kad jiems tai būtų gera paspirtis, tačiau nelabai tiki šiais pažadais, matydami iš mirties taško niekaip nepajudančią daugiabučių renovavimo programą, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

„Manome, kad reikia kaimuose tęsti asbesto šalinimo programą pagal priemonę „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“ ir leisti paraiškas dėl finansinės paramos stogams atnaujinti teikti ne tik savivaldybių administracijai, bet ir gyventojams individualiai“, – apie Žemės ūkio ministerijos iniciatyvą aiškina žemės ūkio viceministras Mindaugas Kuklierius.

Anot jo, jeigu Europos Komisija leistų paraiškas dėl paramos teikti ir individualiems pareiškėjams, tai prisidėtų prie vis dar iš vietos nepaju dėjusios asbesto šalinimo programos įgyvendinimo.

Parama sudarytu 50 proc. stogo dengimo išlaidų, tačiau maksimali jos suma siektų 10 tūkst. litų. Ja pasinaudoti galėtų siekti žmonės iš kaimų ir miestelių, turinčių ne daugiau nei 6 tūkst. gyventojų.

Didesnių miestų ir miestelių gyventojai paramos šiferio stogams pakeisti sulauks greičiausiai tik po 2014 metais, kai prasidės naujasis Europos Sąjungos finansinis laikotarpis.

Polimerinio bitumo stogo dangas gaminančios Gargždų bendrovės „Mida LT“ direktorius Jonas Dromantas įsitikinęs, kad principas, kai parama teikiama tik kaimo gyventojams, būtų neteisingas miestiečių atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius