-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

83 tūkstančiai pajamų deklaracijos nepateikusiųjų sulauks VMI dėmesio

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI) informuoja, kad mokesčių mokėtojų, kurie už praėjusius metus nepateikė Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaracijų, nuo šiandien sulauks VMI priminimų.
VMI
VMI / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Pagal šiuo metu turimą informaciją, daugiau nei 83 tūkst. mokesčių mokėtojų, kurie privalėjo deklaruoti pajamas, šios prievolės dar neįvykdė. Didžiąją dalį jų sudaro gyventojai pasinaudoję didesniu nei priklauso neapmokestinamuoju pajamų dydžiu“ – teigė Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, ir pažymi, jog taip pat tarp nepateikusiųjų yra nemažai tokių, kurie vykdė individualią veiklą pagal pažymą arba buvo išsiėmę verslo liudijimą arba pardavė nekilnojamąjį turtą neišlaikę nuosavybėje trejus metus ar penkerius metus, jei turtas buvo įsigytas nuo 2011 metų.

Mokesčių mokėtojams, kurie privalėjo, bet nedeklaravo savo pajamų, iki šių metų gegužės 2 d., t.y. deklaravimo termino pabaigos, už mokestinių prievolių nevykdymą laiku skaičiuojami delspinigiai, jiems gresia administracinė atsakomybė.

Pajamas šiemet deklaravo beveik 807 tūkst. mokesčių mokėtojų, iš jų 93 proc. tai darė naudodamiesi VMI Elektroninio deklaravimo sistema (toliau – EDS).

Visą informaciją apie pajamų deklaravimą gyventojai gali rasti VMI interneto svetainėje www.vmi.lt, o į iškilusius klausimus mokesčių mokėtojams mielai atsakys Mokesčių informacijos centro specialistai, paskambinus VMI trumpuoju telefonu 1882.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius