Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė: Japonijos bankai galėtų investuoti į Lietuvos startuolius

Ekonomikos ir inovacijų ministrė (EIMIN)Aušrinė Armonaitė Tokijuje su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko (angl. „Japan Bank for International Cooperation“, JBIC) direktorių valdybos pirmininku Tadashiu Maeda aptarė šio banko galimybes pradėti investuoti į inovatyvius Lietuvos startuolius, rašoma EIMIN pranešime spaudai.
Susitikimas su JBIC
Susitikimas su JBIC / EIMIN nuotr.

JBIC finansuoja Japonijos įmonių plėtros užsienyje projektus ir jau investuoja į inovatyvius Šiaurės Europos ir Baltijos šalių verslus per rizikos kapitalo fondus „NordicNinja“ (100 mln. eurų) ir „NordicNinja II“ (200 mln. eurų).

„Lietuvos įmonės turi didelį potencialą ir kuria pažangius technologinius sprendimus daugelyje sričių, tad Japonijos investicijos padėtų šioms įmonėms augti ir būti konkurencingomis tarptautiniu mastu. Mūsų startuoliai taip pat siekia bendradarbiauti su Japonijos korporacijomis ir plėstis į šios šalies rinką“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A.Armonaitė.

JBIC kartu su partneriais, tarp kurių didžiosios Japonijos korporacijos, tokios kaip „Honda“, „Omron“ ir „Panasonic“, 2019 m. įsteigė „NordicNinja“ rizikos kapitalo fondą ir investavo į dešimtis inovatyvių startuolių, iš kurių trys jau gavo vienaragio statusą, o dalis turi potencialą tapti vienaragiais.

Fondas investuoja į technologijų įmones, jų plėtrą Šiaurės ir Baltijos šalių regione, taip pat padeda inovatyviems startuoliams įžengti į Japonijos rinką ir užmegzti ryšius bei formuoti verslo aljansus su Japonijos korporacijomis. Fondas investavo į dirbtinio intelekto ir kitus pažangius technologinius sprendimus kuriančias įmones. „NordicNinja“ yra investavęs ir į Lietuvos startuolius.

„NordicNinja II“ fondas buvo įsteigtas šių metų rugsėjį. Jam skirtas dvigubai didesnis kapitalas. Tai didžiausias Japonijos rizikos kapitalo fondas Europoje, kurio veikla paremta tvariųjų finansų nuostatomis. Prisidėdamas prie tvarumo skatinimo ir skaitmeninės ekonomikos vystymo, „NordicNinja II“ rizikos kapitalo fondas toliau investuos į ankstyvojo etapo verslus, kuriančius pažangias technologijas ir turinčius mažą aplinkosauginį pėdsaką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius