-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė: „Lietuvos verslai norėtų dirbti su Lenkijos gynybos pramonės sektoriumi“

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė penktadienį Vilniuje su Lenkijos ekonominės plėtros ir technologijų ministru Waldemaru Buda aparė, kaip gilinti bendradarbiavimą gynybos ir energetikos sektoriuose, kad šalys kartu efektyviai spręstų dėl Rusijos karo Ukrainoje kylančius iššūkius, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lenkija visada buvo ir bus svarbi mūsų prekybos partnerė. Tokie susitikimai suteikia dar didesnį postūmį abipusiai naudingam bendravimui, ypatingai sprendžiant šiandien mūsų ekonomikoms kylančius iššūkius“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A.Armonaitė.

Pasak ministrės, Lietuva ir Lenkija turėtų glaudžiai bendradarbiauti Europos Sąjungos teisėkūros veikloje ir kartu siekti, kad ES teisės aktai prisidėtų prie ES priklausomybės nuo trečiųjų šalių mažinimo bei padėtų būti atsparesniems.

A.Armonaitė kolegai iš Lenkijos pristatė kartu su Finansų ministerija ruošiamą mokesčių atidėjimą Lietuvos įmonėmis, kurios yra energetiškai intensyvios ir daugiau nei 10 proc. jų kaštų sudaro išlaidos energetikai.

Ministrė pabrėžia, kad stiprėja Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas karinėje srityje. Mūsų šalies įmonės siekia dar geriau susipažinti su Lenkijos gynybos sektoriaus poreikiais, identifikuoti bendradarbiavimo galimybes bei dalyvauti bendruose ES lėšomis finansuojamuose projektuose kuriant inovatyvias gynybos sektoriaus technologijas.

Dvišalė Lietuvos ir Lenkijos prekybos apyvarta pernai siekė 7,3 mlrd. eurų, tiesioginės Lenkijos investicijos mūsų šalyje siekia 1,2 mlrd. eurų ir pagal šį rodiklį Lenkija yra 7 didžiausia investuotoja Lietuvoje.

Pirmąjį šių metų pusmetį Lenkija užėmė 1 vietą pagal prekybos prekėmis apyvartą, 2 – pagal eksportą ir lietuviškos kilmės prekių eksportą ir 1 – pagal importą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius