Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

A.Armonaitė su JK įmonių atstovais aptars plėtrą Lietuvoje

Jungtinėje Karalystėje (JK) viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė su didelių šalies įmonių vadovais aptars plėtros galimybes Lietuvoje, pranešė ministerija.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Jungtinė Karalystė praėjusiais metais tapo 12-ta Lietuvos prekybos partnere, tad ir toliau stipriname šalių bendradarbiavimą eksporto ir inovacijų srityse, taip pat prioritetu laikome tiesioginių užsienio investicijų iš šios šalies pritraukimą. Lietuvoje jau veikia britų verslo milžinai – „Euromonitor International“ ir „Intersurgical“, – pranešime sakė A.Armonaitė.

Vizito metu ministrė susitiks įmonių „BlackRock“, „The Bank of London“, „Thredd“, „Builder.ai“, „Revolut“ bei duomenų mokslo ir dirbtinio intelekto inovacijų centro „Bayes“ vadovybe, taip pat su JK pramonės ir ekonominio saugumo ministru Alanu Maku, Londono miesto korporacijos atstovais ir lietuvių bendruomene.

Prekybos apyvarta tarp Lietuvos ir JK pernai siekė 2,34 mlrd. eurų: eksportas – 1,5 mlrd. eurų, importas – 846 mln. eurų. Taip pat JK tapo penktąja atvykstamojo turizmo rinka – pernai Lietuvoje lankėsi 74 tūkst. turistų iš JK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius