Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 10 /10:39

A.Armonaitė susitiks su „Apple“ ir „Amazon“ atstovais

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį Trakuose susitiks su pasaulinių technologijų įmonių „Apple“ ir „Amazon Web Services“ (AWS) atstovais – ji pristatys Lietuvos investicinę aplinką ir sąlygas technologijų įmonėms kurtis Lietuvoje, pranešė ministerija.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Aušrinė Armonaitė

Susitikime su „Apple“ vyresniuoju vadovu Europos vyriausybių reikalams Bruno Bernardu ministrė plačiau aptars technologijų sektoriaus plėtros perspektyvas ir skaitmenizaciją, naujas tendencijas šioje srityje.

Su debesijos įmonės „Amazon Web Services“ atstovais – už „AWS Sovereign Cloud“ atsakingu viceprezidentu Maxu (Maksu) Petersonu ir viešosios politikos direktoriumi Vidurio ir Rytų Europos regionui Mariuszu Mielczareku (Mariušu Melčarekas) – ministrė aptars įmonės planus Europoje.

Tiek AWS, tiek „Amazon“ domisi plėtros galimybėmis Europoje, taip pat Vidurio ir Rytų Europos regione. Lietuva, kaip ir kelios kitų šio regiono šalys, turi stiprią technologijų ekosistemą.

„Lietuvos technologijų sektorius pastaruosius keletą metų nuosekliai auga ir atkreipia didžiųjų pasaulio technologijų įmonių dėmesį. Siekiame būti regiono inovacijų centru ir technologijų lyderiais, tad bendradarbiavimas su didžiaisiais pasauliniais žaidėjais prisidėtų prie spartesnio sektoriaus augimo“, – sakė A.Armonaitė.

Susitikimai su įmonių atstovais vyks Trijų jūrų iniciatyvos verslo forumo, kuris politiškai ir ekonomiškai jungia Vidurio ir Rytų Europos šalis, metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius