-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Bilotaitė: BFK siūlymas dėl pasienio punktų uždarymo bus vertinamas

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui siūlant uždaryti pasienio su Baltarusija ar Rusija punktus, pro kuriuos į Lietuvą patenka daugiausia kontrabandos, vidaus reikalų ministrė sako, kad pasiūlymas bus vertinamas. Anot Agnės Bilotaitės, punktų uždarymas yra efektyvi priemonė kovojant su kontrabanda.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 1 Agnė Bilotaitė

„Tas buvo akivaizdu, kai vasarą buvo uždaryti du pasienio kontrolės punktai. Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl jie buvo uždaryti, nes (...) matėme, kad nėra atitinkamos rentgeno įrangos, kad užtikrinti patikrinimus transporto priemonių, todėl ir buvo sprendimas uždaryti šiuos pasienio kontrolės punktus“, – BNS ketvirtadienį teigė ministrė.

Anot jos, Nacionalinis krizių valdymo centras yra paruošęs planą su valstybės atsaku į, pavyzdžiui, neteisėtą migraciją, kontrabandos skaičiaus išaugimą. Pagal tai sprendžiama, kokių priemonių imtis.

„Yra atskiri skaičiai, kada tai ženklus pasikeitimas, kada nėra, ir pagal tai numatytos valstybės reakcijos, bet kalbant apie šitą situaciją, tai, matyt, būtų svarstytina, kadangi komitetas kreipėsi, teks apsvarstyti ir įvertinti visus argumentus“, – sakė A.Bilotaitė.

Ministrės teigimu, per pasienio kontrolės punktus keliauja didžioji dalis kontrabandos. Jos duomenimis, muitinė patikrina apie 80-90 proc. transporto priemonių, tačiau kontrolė išlieka iššūkis.

„Tai yra iššūkis, Baltarusijos režimas iš to užsidirba ir finansuoja savo veiklą iš gamybos, turi atitinkamus fabrikus, kurie gamina tabako gaminius ir jie skirti ne vietos rinkai, o išvežti nelegaliai, gauti nelegalias pajamas ir taip finansuojamas Lukašenkos režimas ir veikimas“, – sakė A.Bilotaitė.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas Vyriausybei pasiūlė svarstyti galimybę uždaryti pasienio su Baltarusija ar Rusija punktus, pro kuriuos į Lietuvą patenka daugiausia kontrabandos. Pasak A.Bilotaitės, BFK siūlo uždaryti Lavoriškių ir Raigardo punktus.

Lietuva rugpjūtį uždarė du iš šešių pasienio kontrolės punktų su Baltarusija – Šumsko ir Tverečiaus. A.Bilotaitė tuomet pranešė, kad ministerija siūlys uždaryti dar du – Lavoriškių ir Raigardo, tačiau vėliau premjerė Ingrida Šimonytė patikslino, jog artimiausiu metu daugiau punktų uždaryti neplanuojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius