-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Butkevičius apie siūlomą mokesčių reformą: „Kaip perkūnas iš giedro dangaus“

Premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad Vyriausybė neplanuoja pertvarkyti mokesčių ir socialinės paramos sistemos, nors tokią pertvarką jau Seime pristatė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos suburti ekspertai.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Mane irgi trenkė kaip perkūnas iš giedro dangaus ta informacija“, – ketvirtadienį Seime pareiškė jis, komentuodamas pranešimus, kad Seime svarstomi galimi mokesčių ir „Sodros“ sistemos pakeitimai.

15min.lt apie šiuos projektus išsamiai rašė. Projekte numatomi dideli Darbo kodekso pakeitimai, taip pat – didelės, su verslu neaptartos mokestinės reformos. Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Laisvūnas Batrkevičius tikino sieksiąs, kad šie pakeitimai Seimą pasiektų jau pavasario sesijoje. Šie projektai sukėlė šoką ne tik politikams, bet ir verslininkams.

„Tikrai to nedarysime ir ypač esant tokiai neaiškiai apibrėžtai geopolitinei situacijai kitiems metamas. Iš viso nesiruošiame mes to daryti, bet analizes darome įvairiausiais pjūviais“, – pridūrė premjeras.

Komitetui buvo pristatytas mokslininkų parengtas Lietuvos socialinio modelio sukūrimo projektas, kainavęs 5 mln. litų.

Jis taip pat informavo, kad trečiadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete pateikta informacija nebuvo derinta su Finansų ministerija.

Komitetui buvo pristatytas mokslininkų parengtas Lietuvos socialinio modelio sukūrimo projektas, kainavęs 5 mln. litų. Jis apima užimtumą, darbo santykių reglamentavimą ir socialinio draudimą.

Mokslininkų grupė kalba apie naujus mokesčius ir esamų kėlimą. Jie skaičiuoja, kad pinigų reformuoti „Sodrai“ būtų galima surinkti, apmokestinus visą nekilnojamąjį turtą, automobilius, įvedus progresinius mokesčius ir apmokestinus dienpinigius. Taip pat siūloma padidinti pelno mokestį iki 20 proc., 15 proc. apmokestinti visą kapitalo prieaugį, atimti lengvatas iš ūkininkų. Be kita ko, siūloma griežčiau kontroliuoti medienos pardavimus.

Pasiūlymai dar turi būti svarstomi Vyriausybėje, ir jeigu jiems būtų pritarta, keliautų į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius