-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kubilius: 2011 metų biudžeto pajamos didės, bet mažės deficitas

Kitų metų biudžeto pajamos planuojamos didesnės nei šiemet, tačiau biudžeto deficitas turėtų būti maždaug 2 mlrd. litų mažesnis, sako premjeras. Andrius Kubilius teigia tikįs, jog diskusijos dėl pensijos amžiaus ilginimo bus atnaujintos po savivaldos rinkimų.
Pinigai
Pinigai / 15min nuotr.

„Galiu pasakyti, kad kitų metų biudžetas liks taupus, nė viena sritis negali galvoti ar planuoti labai padidėjusių išlaidų. Ekonomikoje matome neblogų požymių, atsigauna eksportas ir pamažu – vidaus vartojimas. Šiek tiek didesnės pajamos numatomos ir kitų metų biudžete, bet deficitas lieka didelis, jį turime mažinti. Šiemet deficitas – tai yra išlaidos už pajamas bus didesnės 8 mlrd. litų, tai kitais metais norime sumažinti iki 6 mlrd. litų tą skirtumą. Tai darome vien dėl to, kad nenorime, kad augtų valstybės skola nesustabdomai. Reikia ją stabilizuoti“, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar Vyriausybė nežada kalbėtis su Europos Komisija, kad būtų bent metams atidėtas dyzelino akcizo didinimas, A.Kubilius sakė, jog tokie įsipareigojimai yra bendra ES nuostata, ir kažin, ar Lietuvai pavyktų lengvai jų išvengti.

„Aš negalėčiau pasakyti, kokią tai turi reikšmę akcizams, tikrai žinome visas problemas, susijusias su akcizų dydžiu, kiek tai paskatina kontrabandą ir nelegalią gamybą ar prekybą. Visa tai turime labai atidžiai vertinti. Gal nesigąsdinkime, Finansų ministerija, man atrodo, labai tinkamai galės paaiškinti“, – sakė A.Kubilius.

Anot A.Kubiliaus, pritarti 2011 metų biudžeto projektui Vyriausybė dar turi laiko iki kito pirmadienio.

„Žinome viena, kad iki spalio 17 dienos biudžetas turi būti pateiktas Seimui – tai turime šią savaitę, savaitgalį ir galbūt kitą pirmadienį (spalio 18 diena – BNS), kai dar galime svarstyti“, – teigė A.Kubilius.

Kitų metų biudžetas Seimui turi būti pateiktas vėliausiai spalio 17–ąją. Šiemet tai yra sekmadienis.

Vyriausybė siekia, kad fiskalinis deficitas kitais metais bus ne didesnis nei 5,8 proc. BVP. Vyriausybė neplanuoja iš esmės keisti mokesčių sistemos, tačiau pagal įsipareigojimus ES didins dyzelino akcizus, bus keičiamas cigarečių akcizo skaičiavimas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius