Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kubilius iš valstybės įmonių į biudžetą kitąmet tikisi gauti iki 0,5 mlrd. litų

Net jeigu politikai ir nepritartų valstybės turtą valdančios bendrovės „Visuomis Holding Company“ įkūrimui, iš valstybės įmonių į biudžetą tikimasi gauti iki 0,5 mlrd. litų pajamų. Tai penktadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius.
Piniginė
Piniginė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Premjeras sakė, kad valstybės įmones valdant moderniai į biudžetą per metus galima gauti 1,5 mlrd. litų. „Nemanome, kad kitais metais būtų galima gauti 1,5 mlrd., nes pertvarka neįvyks per vieną dieną, bet kelis šimtus milijonų litų, iki pusės milijardo tikrai turime tuos pinigus gauti ir juos skaičiuojame biudžete“, – sakė A.Kubilius.

Jis konkrečiai neįvardijo, iš kokių valstybės įmonių būtų galima gauti daugiausia lėšų į kitų metų biudžetą. Tačiau sakė, kad tai galėtų būti ir energetikos, ir transporto, ir miškų, ir valstybės valdomų pastatų sektorius. „Tai yra, kas kitose šalyse tvarkantis efektyviai duoda daug naudos ir biudžetui, ir visai visuomenei“, – sakė premjeras.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad šiuos metus tikimasi baigti su 8 proc. BVP biudžeto deficitu. Kitais metais jį tikimasi sumažinti iki 5,8 proc. BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius