-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Kubilius susirūpino bendrovės „Orlen Lietuva“ likimu

Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį susitiks su „Orlen Lietuva“ generaliniu direktoriumi Ireneuzsu Fafara ir jo pavaduotoja logistikai Daniela Krelowska.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai, kad susitikimas rengiamas reaguojant į anksčiau rugpjūtį pasirodžiusius pranešimus, jog Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ pasamdė konsultantus dėl Mažeikiuose esančios naftos perdirbimo gamyklos pardavimo, naujienų portalui 15min.lt patvirtino premjero atstovė spaudai Jarda Paukštienė.

„Susitikimas be abejonės susijęs su paskutinėmis aktualijomis. Premjeras nori žinoti, kas ten yra, kokia situacija“, – sakė J.Paukštienė.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad anksčiau šį mėnesį koncernas „PKN Orlen“ paskelbė pasamdęs tarptautinį investicijų banką „Nomura“ konsultuoti dėl padalinio Lietuvoje pardavimo.

Pirmadienį A.Kubilius Vyriausybėje žurnalistams sakė, kad šio fakto nesureikšmina ir jį vadino gandais. „Mes nuolat girdime tariamų naujienų, kad tariasi, ar jau susitarė, ar jau parduoda. (...) Kol nėra realių faktų, mes neturime ką komentuoti“, – aiškino premjeras.

Savo ruožtu energetikos ministras Arvydas Sekmokas užsiminė paprašęs Lenkijos ambasadoriaus, kad šalies institucijos pateiktų informacijos apie turimus ketinimus bendrovės „Orlen Lietuva“ atžvilgiu. Kartu ministras pažymėjo, kad Lietuva neturi jokių svertų, kuriais galėtų daryti įtaką gamyklos pirkėjo parinkimui.

Anksčiau buvo pranešama, jog naftos perdirbimo gamyklos Mažeikiuose akcijų įsigijimu daugiausia domisi Rusijos bendrovės, tokios kaip „Rosneft“, TNK-BP, „Lukoil“. Be to, Rusijos žiniasklaida skelbė, kad „Orlen Lietuvos“ įsigijimas domina Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentą Bronislovą Lubį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius