Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kudrinas: „Kremliaus sąrašas“ jau veikia rusų kompanijas

JAV administracijos sausio pabaigoje paskelbtas „Kremliaus sąrašas“, nepaisant formalių jo sudarymo kriterijų, jau veikia rusų kompanijų darbą, sakė Strateginių tyrimų centro tarybai vadovaujantis buvęs finansų ministras Aleksejus Kudrinas.
Aleksejus Kudrinas
Aleksejus Kudrinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija sausio 29 dieną paskelbė nekantriai lauktą sąrašą, kuriame yra 114 rusų politikų ir 96 oligarchai, suklestėję Vladimiro Putino valdymo metais. Šis sąrašas sudarytas vykdant Kongreso reikalavimą nubausti Maskvą už kišimąsi į 2016 metais vykusius JAV prezidento rinkimus.

„Be abejo, jis veikia – ir dabar patekusius į sąrašą taip pat veikia. Kompanijoms Vakarų partneriai ir bankai jau nustatė papildomas kontrolės priemones. Tai yra, čia ne šiaip sankcijos, kurios vėliau bus taikomos – deja, tai jau dabar veikia“, – Maskvoje, Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjungos (RSPP) suvažiavimo užkulisiuose žurnalistams sakė A.Kudrinas.

„Bet, žinoma, pagrindiniai faktoriai vis dėlto yra mūsų pačių organizuotumas ir savos taisyklės mūsų šalies viduje. Kaip tik norėtųsi, kad šios galimybės kompensuotų dalinius nuostolius, kurių patiriame užsienyje“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie galimą naujų apribojimų įvedimą remiantis minėtu sąrašu, kuris nenumato automatinių sankcijų, A.Kudrinas sakė, kad nereikia užbėgti įvykiams už akių.

„Šiuo metu sunku pasakyti (ar bus įvestą naujų sankcijų). Tikiuosi, kad šitas sąrašas nereikšmingai padidins savo neigiamas pasekmes. Tačiau tikiuosi, kad nebus kokio nors didelio naujų sankcijų eskalavimo“, – pridūrė A.Kudrinas.

Tačiau naujienų agentūra „Bloomberg“ antradienį citavo JAV iždo sekretorių Steveną Mnuchiną, sakiusi, kad jo departamentas ruošiasi paskelbti Rusijai su „Kremliaus sąrašu“ susijusių sankcijų.

Pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas, kuris drauge su visais kolegomis vyriausybėje yra įtrauktas į sąrašą, ateities perspektyvas vertina optimistiškiau.

„Kalbant apie šį sąrašą, jau daug kolegų komentavo apie „telefonų knygas“. Todėl remsimės prielaida, kad šitie sprendimai neturi paveikti mūsų verslo plėtros“, – minėto suvažiavimo užkulisiuose sakė jis.

„Galvoti apie kitos valstybės vadovybės sprendimus – tiesiog nedėkingas reikalas“, – į žurnalistų klausimą apie galimą sankcijų įvedimą pagal minimą sąrašą atsakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius