Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka: nepaklusime Rusijos reikalavimui uždrausti tranzitą rytų kryptimi

Baltarusija laikysis įsipareigojimų užtikrinti laisvą prekių tranzitą per jos teritoriją ir neketina uždrausti krovinių gabenimo iš Vakarų į Rytus, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jei Rusija nenori, kad kokios nors prekės būtų tranzitu gabenamos per Baltarusiją į Kazachstaną, Uzbekiją, Kiniją, Mongoliją, Turkiją ar į kitas valstybes, tegul ir uždraudžia jų tranzito. Mes to nedarysime. Mes tranzito šalis, mes iš to uždirbame, nors ir nedaug, todėl negalime uždrausti tranzito“, – sakė A.Lukašenka.

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba praėjusio mėnesio pabaigoje pareikalavo, kad Baltarusija nuo uždraustų maisto produktų tranzitą rytų kryptimi, įtardama Baltarusija verčiantis embargo produktų kontrabanda iš Europos Sąjungos.

„Tranzito uždraudimas yra visų tarptautinės teisės normų pažeidimas. To reikalaudama Rusija bando mumis prisidengti“, – pabrėžė A.Lukašenka.

Anot jo, pati Rusija gerokai padidino tranzitą per savo pasienio punktus Baltijos šalių kryptimi.

„Iškyla klausimas: ar jie nori Baltarusiją kaip tranzitinę valstybę uždaryti? Tai juk mūsų ištekliai. Mes negalime to leisti“, – pareiškė Baltarusijos prezidentas.

A.Lukašenka trečiadienį išklausė vyriausybės ataskaitą apie priemones, kad būtų atšaukti baltarusiškų maisto produktų, daugiausia mėsos gaminių, importo į Rusiją apribojimai bei griežtai pareikalavo per 10 dienų išspręsti šią problemą.

„Rosselchoznadzor“ nuo lapkričio 26 dienos uždraudė beveik visų rūšių baltarusiškų mėsos produktų importą, prieš tai maždaug mėnesį skelbusi apie juose aptiktus afrikinio kiaulių maro pėdsakus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius