-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka pareikalavo ataskaitos, kaip vykdomas valstybinis kainų reguliavimas

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, antradienį išsikvietęs pirmąjį vicepremjerą Dmitrijų Krutojų, kelis ministrus ir Valstybės kontrolės vadovą, pareikalavo ataskaitos, kaip vykdomas daugiau nei prieš mėnesį įvestas „socialiai svarbių“ prekių kainų valstybinis reguliavimas.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

„Neturėtume ramiai stebėti šio proceso (kainų kitimo – red.). Turime išsiaiškinti padėtį ir prireikus įsikišti, ją sutvarkyti“, – per pasitarimą pabrėžė A.Lukašenka.

„Nereikia pamastymų, kad rinka viską sureguliuos. Su ja reikalų turime seniai ir suprantame, kad rinka ne viską ir ne visada sureguliuoja. Bet dabar tai yra ypatingas atvejis. Ir pažvelkite – toli laisvojoje rinkoje nužengusios šalys bematant uždarė sienas, o Rusija netgi uždraudė degalų importą, taip pat ir iš mūsų. Štai jums ir visa rinka“, – dėstė A.Lukašenka.

Antimonopolinio reguliavimo ir prekybos ministras Vladimiras Koltovičius tikino prezidentą, jog „padėtis, susijusi su prekių tiekimu ir kainomis vidaus vartotojų rinkoje, yra valdoma, nuspėjama ir stabili“, bei pareiškė, kad gegužę šalyje turėtų būti užfiksuota mėnesio defliacija.

Baltarusijos vyriausybė balandžio 17-ąją paskelbė apie 90 dienų įvedamą pagrindinių maisto produktų ir kai kurių kitų plataus vartojimo prekių (iš viso 26 pavadinimų) valstybinį kainų reguliavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius