-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Lukašenka ragina vietoje Rusijos rasti kitų rinkų: „Tokios situacijos dar nėra buvę“

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka paragino Vyriausybę baigti melstis už Rusiją ir rasti naujų rinkų produkcijos realizavimui. Jo teigimu, tam Baltarusija turi kelias savaites, priešingu atveju laukia devalvacija, pramonės sumažėjimas ir nedarbo išaugimas, praneša newsru.com.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / Scanpix / Postimees.ru

„Mums nereikia visą laiką melstis už Rusijos rinką, nors Rusija ir yra mums broliška šalis. Matote, jų rinkos žlugo, ir mes lekiame paskui juos. Taip, mes anksčiau parduodavome 85 proc. produkcijos, o dabar jau tik 40-45 proc.“, – sakė A.Lukašenka. 

Panaši situacija, anot Baltarusijos prezidento, gali įvykti Kazachstane, kuris, kaip ir Baltarusija, tampriai susijęs su Rusijos ekonomika. 

„Turiu pasakyti, kad tokios situacijos išvis niekuomet nebuvo. Ir mums tokioje situacijoje reikia pademonstruoti savo savarankiškumą. Kiti metai bus mums egzaminas“, – sakė A.Lukašenka. 

Pirmadienį paskelbta, kad A.Lukašenka vyriausiajam Baltarusijos veterinarijos gydytojui suteikė įgaliojimus uždrausti Rusijai įvežti į Baltarusiją nestandartinius produktus. Taip A.Lukašenka įvykdė savo neseniai duotą pažadą imtis atsakomųjų veiksmų, Rusijai uždraudus Baltarusijai įvežti kai kurių mėsos ir pieno perdirbimo įmonių produkciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius