Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenkos patarėjas teigia, kad žala dėl protesto akcijų Baltarusijoje jau siekia 0,5 mlrd. dolerių

Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos finansų ir kreditavimo patarėjas, ekonomikos mokslų daktaras Valeras Belskis protesto akcijų po prezidento rinkimų žalą įvertino 0,5 mlrd. JAV dolerių.
Baltarusija. Aštunta protestų diena
Baltarusija. Aštunta protestų diena / „Scanpix“ nuotr.

„Nuostoliai dėl protestų akcijų – ne tie 500 tūkst. rublių, kurie buvo išleisti gėlių klomboms ir vejoms atkurti. Žala dabar jau siekia mažiausiai 500 mln. JAV dolerių, o kartu su atidėjimais – milijardus. Pažeisti metais kurti skolinimosi užsienyje pagrindai, smogta šalies investiciniam patrauklumui“, – valstybinei naujienų agentūrai BelTA sakė V.Belskis.

Jis pripažino, jog streikus pasirinko geriausios valstybinės įmonės.

„Streikus kaip politinio protesto formą pasirinko valstybinių įmonių darbuotojai. Geriausių įmonių, tų, kurios valstybės vadovo nurodymu buvo remiamos“, – teigė V.Belskis.

Kaip pranešama, nemažai didžiųjų Baltarusijos pramonės įmonių paskelbė streikus, protestuodamos prieš smarkiai abejotinus prezidento rinkimų rezultatus bei žiaurų teisėsaugininkų elgesį su dėl to kilusių masinių demonstracijų dalyviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius