Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kubilius: skolinimasis iš TVF reikštų dar didesnį taupymą

Paskola iš tarptautinių organizacijų neatleistų nuo būtinybės drastiškai mažinti biudžeto išlaidas.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Po Vyriausybės pasitarimo, kuriame buvo svarstomas naujas biudžeto projektas, premjeras Andrius Kubilius teigė, kad tikisi supratimo iš Seimo jį patvirtinant – esą šiuo metu būtinas nacionalinis solidarumas ir nėra vietos rinkiminėms intrigoms. „Pasirinkimas paprastas – arba priimam pataisas ir taupom, arba Seimas sukurs prielaidas valstybės finansų sistemos nestabilumui“, – kalbėjo A.Kubilius.

Pasak jo, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) šiuo metu dar nėra geriausia išeitis. „ Niekada nesakėme, kad bijome skolintis, bet labai gerai iš ankstesnės patirties žinom, kad TVF skolina tik tada, kai išsemtos visos vidinės finansų balansavimo galimybės. Taip pat skolinama su sąlyga, kad pačiu artimiausiu metu finansai bus subalansuoti“, – teigė premjeras. Jo teigimu, skolinimasis iš TVF šiuo metu reikštų dar radikalesnius biudžeto išlaidų mažinimo būdus.

A.Kubiliui pritarė ir finansų ministras Algirdas Šemeta. Jis teigė, kad dabartinės biudžeto karpymo priemonės būtų įgyvendintos vienu ar kitu atveju, nesvarbu, ar imama paskola iš TVF. „ Nereikia turėti iliuzijų, kad su TVF iškart bus galima atsipalaiduoti ir nedaryti tų priemonių, kurios yra daromos. Tai – tik iliuzija“, – kalbėjo ministras.

Šią savaitę Seimui teikiamame projekte 2009 metų biudžeto išlaidos, įskaitant „Sodros“ ir privalomojo sveikatos draudimo išmokas, sumažintos 3,3 mlrd. Lt. Dar 2 mlrd. biudžeto išlaidas planuojama mažinti birželio mėnesį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius