-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

AB „Parex“ bankas tapo AB „Citadele“ banku

AB „Parex“ bankas įstatymų nustatyta tvarka rugpjūčio 25 d. užregistravo pakeistą pavadinimą į AB „Citadele“ bankas, teigiama banko išplatintame pranešime spaudai.
Parex valdyba teigia, kad artimiausiu metu Latvijoje taikyti apribojimai gali būti panaikinti.
„Parex“ pakeitė pavadinimą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Bankas

Pavadinimas pakeistas todėl, kad atitinkamai pakeistas vienintelio šio banko akcininko – banko Latvijoje pavadinimas.

AB „Citadele” bankas Lietuvoje tapo naujojo Latvijoje įsteigto „Citadele“ banko grupės dalimi ir įstatymų nustatyta tvarka perėmė visas AB „Parex“ banko teises ir pareigas. Latvijos AS „Citadele“ banko akcininkai yra Latvijos valstybė (75 proc. akcijų) ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (25 proc. akcijų).

Restruktūrizuojant Latvijos AS „Parex banka“, Latvijoje buvo įsteigtas naujas bankas, kuriam buvo suteiktas pavadinimas „Citadele“. Pritarus Latvijos AS „Parex banka“ ir AS „Citadele banka“ akcininkams (Latvijos valstybę kaip akcininkę atstovaujančiai Latvijos Privatizavimo agentūrai ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankui), buvo nuspręsta, kad AB „Parex“ bankas Lietuvoje taip pat taps naujojo Latvijos „Citadele“ banko grupės dalimi. AB „Citadele“ banko Lietuvoje vieninteliu akcininku tapo Latvijos AS „Citadele banka“.

AB „Citadele“ banko dukterinės bendrovės UAB „Parex faktoringas ir lizingas“ pavadinimas taip pat pakeistas į UAB „Citadele faktoringas ir lizingas“. Taip pat ir Lietuvoje veikiančios UAB „Parex investicijų valdymas“ pavadinimas pakeistas į UAB „Citadele investicijų valdymas“.

Pakeitus banko Lietuvoje pavadinimą į AB „Citadele“ bankas, toliau bus vykdomi visi AB „Parex“ banko sutartiniai įsipareigojimai. Banko teisinė forma, buveinė, juridinio asmens kodas, PVM mokėtojo kodas, registro tvarkytojas, SWIFT/BIC kodas bei banko kodas lieka nepasikeitę.

Restruktūrizavus Latvijos AS „Parex banka”, naujojo „Citadele” banko grupės sudėtyje veiks padaliniai 12 šalių – Latvijoje, Lietuvoje (AB „Citadele” bankas), Estijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Kazachstane, Baltarusijoje,  Rusijoje, Ukrainoje, Moldovoje ir Azerbaidžane.

AS „Citadele banka“ grupė visose šalyse, kuriose planuoja savo veiklą, įgyvendins bendrą produktų kūrimo ir plėtros bei klientų aptarnavimo strategiją ir siūlys klientams aukščiausios kokybės paslaugas. Pažymėtina, kad „Citadele“ bankas taip pat tęs bendradarbiavimą su „American Express“ ir liks išskirtinis „American Express“ partneris Latvijoje ir Lietuvoje, turintis teisę leisti ir aptarnauti kreditines „American Express“ korteles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius