Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ABLV skelbia esąs pasirengęs veiklos apribojimų atšaukimui

Trečias pagal turto vertę Latvijoje komercinis bankas ABLV skelbia esąs pasirengęs šios savaitės pradžioje įvestų apribojimų mokėjimams atšaukimui.
ABLV bankas
ABLV bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Ryga Bankas ABLV

ABLV banko valdybos pirmininkas Ernestas Bernis ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė, jog bankui pavyko parduoti dalį vertybinių popierių portfelio, taip sukuriant gana solidžias laisvų pinigų atsargas.

„Be to, per tris dienas bankas sulaukė per tūkstantį paraiškų depozitams už daugiau kaip 420 mln. eurų. Mūsų klientų pasitikėjimas ir lojalumas neįtikėtini“, – pabrėžė E.Bernis.

ABLV banko nuotr./Latvijos ABLV banko akcininkas Ernestas Bernis
ABLV banko nuotr./Latvijos ABLV banko akcininkas Ernestas Bernis

Anot jo, ABLV priskiriamas prie geriausius kapitalizacijos rodiklius turinčių Latvijos bankų – kapitalo pakankamumas siekia 21,6 proc., likvidumas – 78,5 proc., nustatytiems šių rodiklių minimumams esant atitinkamai 13,75 proc. ir 55 proc.

E.Bernis taip pat pranešė, jog ABLV parengė tolesnių veiksmų planą bei Finansų ir kapitalo rinkos komisijos įvertinimo.

ABLV reikalai pradėjo sparčiai blogėti po to, kai jis praėjusios savaitės pradžioje sulaukė sankcijų iš JAV iždo departamento, kuris šį Latvijos banką pavadino „novatorišku ir progresyviu finansų sistemos funkcionavimo taisyklių vykdymo vengimo požiūriu“, apkaltino pinigų plovimu, sąlygų neteisėtiems atsiskaitymams ir korupcijai sudarymu. JAV finansų įstaigoms uždrausta atidaryti ir tvarkyti ABLV korespondentines sąskaitas, o tai iš esmės reiškė, kad šis Latvijos bankas neteko galimybės vykdyti finansines operacijas JAV doleriais.

Labiau į užsienio klientų aptarnavimą orientuoto privataus ABLV finansinei sparčiai blogėjant, Europos centrinis bankas nuo šios savaitės laikinai, tačiau neskelbiamam laikotarpiui uždraudė bet kokius ABLV banko mokėjimus pagal finansinius įsipareigojimus, o Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija uždraudė ABLV banko klientų debeto operacijas bet kokia valiuta.

Vasario 19-osios ryte ABLV bankas kreipėsi į Latvijos centrinį banką su skubios iki 480 mln. eurų dydžio finansinės pagalbos prašymu, iš kurio netrukus gavo 97,5 mln. eurų paskolą už vertybinių popierių užstatą.

Šios savaitės pradžioje surengtoje spaudos konferencijoje E. Bernis sakė, jog per savaitę po pranešimo apie planuojamas JAV sankcijas iš banko buvo atsiimta apie 600 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius