Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abu Dabis panaikino leidimų įsigyti alkoholio sistemą

Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) sostinės Abu Dabio institucijos panaikino reikalavimą gyventojams ir turistams gauti leidimus įsigyti alkoholio, rašoma oficialiame pranešime, kaimyniniam Dubajui taip pat ėmusis švelninti taisykles.
Abu Dabio vėliava
Abu Dabio vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pokyčių imamasi tuo metu, kai abu emyratai siekia atkurti turizmo pramonę, smarkiai nukentėjusią nuo koronaviruso pandemijos sukeltos krizės, bei ruošiasi priimti turistus iš Izraelio po to, kai buvo sudarytas istorinis susitarimas dėl santykių normalizavimo.

„Pranešame reikalavimo gauti leidimus alkoholiui panaikinimą, o gyventojai ir turistai turės teisę nusipirkti alkoholinių gėrimų specialiose parduotuvėse“, – sakoma Kultūros ir turizmo departamento rugsėjo 15 dienos pranešime, su kuriuo antradienį susipažino naujienų agentūra AFP.

Nurodoma, kad pirkėjai turi būti sulaukę 21 metų, alkoholio nebus galima perparduoti, o jį bus galima vartoti namuose arba specialiose vietose, pavyzdžiui, klubuose.

Pranešame reikalavimo gauti leidimus alkoholiui panaikinimą, o gyventojai ir turistai turės teisę nusipirkti alkoholinių gėrimų specialiose parduotuvėse.

Visgi paskelbtame pranešime nenurodyta, ar musulmonams draudžiama pirkti alkoholį, ar ne. Anksčiau musulmonams nebuvo leidžiama gauti leidimus įsigyti alkoholio.

Paskelbtas aplinkraštis užbaigs teisinį neapibrėžtumą emyrate. Nors alkoholinių gėrimų parduotuvėse Abu Dabyje paprastai neprašoma pateikti leidimų įsigyti alkoholio, visgi pardavimams šios taisyklės buvo techniškai taikomos.

Dubajuje parduotuvėse, prieš parduodant alkoholį, pardavėjai privalo paprašyti gyventojų ar turistų parodyti leidimus, tačiau barai ir restoranai nereikalauja, kad klientai pateiktų tokį dokumentą.

Šiais metais Dubajus taip pat sušvelnino leidimų sistemą, palengvindamas jų įsigijimą gyventojams ir atšaukdamas reikalavimą gauti darbdavio „neprieštaravimo pažymą“.

Shutterstock.com nuotr./Dubajus, paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Dubajus, paplūdimys

Gyventojai, norėdami gauti leidimą, turi tik užpildyti trumpą formą, pateikti asmens tapatybės kortelę ir sumokėti 270 dirhamų (74 JAV dolerius). Turistai gali gauti laikiną licenciją, parduotuvėje parodydami pasą ir vizas.

Visgi musulmonai negali kreiptis dėl leidimo įsigyti alkoholio Dubajuje.

Alkoholį pardavinėti leidžiama šešiuose iš septynių JAE Emyratų. Visiškas alkoholio draudimas galioja Šardžoje, kur nėra barų ar naktinių klubų.

Tuo tarpu visoje šalyje griežtai draudžiama pasirodyti viešose vietose ar vairuoti apsvaigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius