-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achema“ apsispręs dėl perspektyvų gruzinų įmonėje „Kachetijos energo distribucija“

„Achemos“ koncernas susitarė su Gruzijos valdžia, kad važiuos derėtis dėl skirstomųjų tinklų bendrovės „Kachetijos energo distribucija“, aprūpinančios elektros energija rytinę Gruzijos dalį, kurią Lietuvos bendrovė už 9,15 mln. dolerių įsigijo 2008 metais, tačiau vėliau kontrolę perėmė valstybė, penktadienį praneša „Verslo žinios“.
AB „Achema“
AB „Achema“ / „Scanpix“ nuotr.

„Kol kas nežinome, ar ten plėsimės, ar išeisime iš Gruzijos. Sprendimas priklausys nuo elektros tinklų audito ir jų perspektyvos“, – sako „Achemos“ konsultantas energetikos klausimais Virmantas Jurgaitis.

Artimiausiu metu bus atliekama bendrovės patikra. Šiuo metu įmonę valdo Gruzijos paskirtas administratorius.

„Achema“ į „Kachetijos energo distribucija“ investavo apie 4 mln. litų. Lietuviams pradėjus dirbti, vietinė valdžia didesne kaina nei sutarta pardavė elektros energiją ir susidarė skola. Kai ji nebuvo padengta, vietiniai perėmė kompanijos valdymą, bet ne nuosavybę.

„Achema“ toliau yra „Kachetijos energo distribucija šeimininkė. Į jų nuosavybę niekada nebuvo kėsinamasi. Dabar, mūsų žiniomis, vienintelė diskusija yra dėl įmonės skolų“, – sako Lietuvos ambasados Gruzijoje trečiasis sekretorius Gediminas Sereika.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius