-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achema“ vis dar tiria, kur būtų galima statyti antrąjį suskystintų gamtinių dujų terminalą

Koncerno „Achema“ vadas Arūnas Laurinaitis pripažįsta, kad Lietuvai dviejų suskystintų gamtinių dujų terminalų būtų per daug, tačiau, valstybei sunkiai judant į priekį su terminalo projektu, koncernas vis dar tiria, kur būtų galima statyti antrąjį suskystintų dujų (SGD) terminalą.
Suskystintų gamtinių dujų terminalas turėtų atsirasti prie Kiaulės nugaros - salos uosto akvatorijoje.
Suskystintų gamtinių dujų terminalas turėtų atsirasti prie Kiaulės nugaros - salos uosto akvatorijoje. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Mes studijas tęsiame, nes esame pragmatiški ir žiūrime arba sekame loginio mąstymo. Kovo, balandžio mėnesį planuojama turėti visas studijas, tada jas išsinagrinėsime ir pažiūrėsime, kokia situacija yra su valstybiniu terminalu“, – žurnalistams penktadienį sakė Arūnas Laurinaitis.

Jis kritikavo SGD terminalo projekto vykdymą – jis esąs per lėtas.

„Mes visada žiūrime strategiškai. Lietuvai yra svarbu, kad toks terminalas atsirastų. Lietuvai suskystintų dujų terminalas yra reikalingas, tame tarpe ir mums. Aš ir šiandien sakau, kad mūsų pozicija nepasikeitė, tik apgailestauju, kad nuo to laiko jau yra praėję keturi metai, o mes esame tik įpusėję darbuose“, – kalbėjo „Achemos“ vadovas.

„Achema“ suvartoja apie 35 proc. visų Lietuvoje suvartojamų dujų.

„Mes anksčiau sakėme, kad esame pasiryžę investuoti ir prisiimti riziką. Kadangi valstybė yra turtinga ir pasakė, kad privatus investuotojas nereikalingas, mes tuo džiaugiamės, kad atsiras terminalas, kuris užtikrins Lietuvai alternatyvą“, – sakė A.Laurinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius