Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Agrokoncerno“ grupei „Luminor“ ir „Swedbank“ suteikė 150 mln. eurų finansavimą

Grūdų supirkimu ir eksportu užsiimančiai bendrovei „Agrokoncerno grūdai“ bankai „Luminor“ ir „Swedbank“ užtikrinto 150 mln. eurų finansavimą. Jį sudaro pratęsta 100 mln. eurų kredito linija ir 50 mln. eurų overdrafto limitas. Abu bankai finansavimą užtikrino lygiomis dalimis, rašoma „Luminor“ pranešime spaudai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Pastaruoju metu stebime nemažai įvykių, veikiančių situaciją pasaulio grūdų rinkoje – tai ir energijos kainų svyravimas, ir Rusijos veiksmai Ukrainoje, todėl finansavimu siekiame prisidėti prie stabilumo šioje srityje išlaikymo. Tam, kad lietuviški grūdai būtų sklandžiai superkami ir eksportuojami, reikalingas stabilus finansavimas, ką ir siekiame užtikrinti jau ne pirmus metus“, – sako „Luminor“ banko Lietuvoje vadovas Jonas Urbonas.

„Agrokoncerno“ įmonių grupė yra viena iš lyderių šalies žemės ūkio sektoriuje, sėkmingai veikianti ir kaimyninėse rinkose. Tikimės, kad mūsų užtikrinamas finansavimas prasidėjus intensyviausiems sezono darbams ir derliaus nuėmimui, bendrovei padės sklandžiai supirkti grūdus ir pasirūpinti jų eksportu. Pasaulinėje maisto žaliavų rinkoje vyraujant neapibrėžtumui, tvirtas finansinis pagrindas leidžia geriau pasiruošti iššūkiams ir toliau stiprinti savo gamybines ir eksporto pozicijas“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Valdybos narys, Verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

Įmonės „Agrokoncerno grūdai“ užimama rinkos dalis kasmet auga apie 10-15 proc. Pasak įmonės „Agrokoncerno grūdai“ direktoriaus Karolio Šimo, šis finansavimas padės išlaikyti augimo tempus ir išlikti grūdų supirkimo lyderiu šalyje. Taip pat įmonė galės užtikrinti sklandų ir savalaikį atsiskaitymą su ūkininkais.

Apžvelgdamas šio sezono javapjūtės rezultatus K.Šimas sako, kad javapjūtės derlius, lyginant su praėjusiu sezonu, yra labai panašus. Prognozuojama, kad šių metų pagrindinių 8 kultūrų, - kviečių, rugių, kvietrugių, miežių, avižų, pupų, žirnių ir rapso, - derlius sieks apie 7 milijonus tonų.

„Šio sezono derlius siekia įprastą vidurkį, tačiau grūdų supirkimo kainos, lyginant su pernai javapjūtės laikotarpiu, yra kritusios trečdaliu. Tai reiškia, kad mums, kaip grūdų supirkėjams, reikės mažiau apyvartinio kapitalo nei pernai, kai grūdų kainos išaugo dėl prasidėjusio karo. Sumažėjusios žaliavų kainos yra gera žinia vartotojams, tačiau ūkininkams jos nėra palankios“, – situaciją grūdų rinkoje komentuoja „Agrokoncerno grūdai“ direktorius.

Pasak jo, šalies augintojams dabartinė grūdų supirkimo kaina leidžia padengti įsipareigojimus, tačiau didesnį pelną gaus tie ūkininkai, kuriems pavyko užauginti gerą derlių.

Bendrovė „Agrokoncerno grūdai“ priklauso „Agrokoncerno“ įmonių grupei, kuri jungia daugiau kaip 50 įmonių, vykdančių veiklą augalininkystės, gyvulininkystės ir didmeninės prekybos srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius