Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Agrowill Group“: pasaulio investuotojai renkasi investicijas į žemės ūkį

„Agrowill Group“ informuoja, kad užsienio maisto gamintojų kompanijos, bankai ir trąšų gamintojai didina investicijas į žemės ūkio šakas. JAV specialistai sako, kad pradėjusi kilti ekonomika didins ir žemės ūkio produktų paklausą.
Artojas
Artojas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Žemės ūkio ekonomistai teigia, kad investuotojų dėmesys žemės ūkiui išliks ir ateityje, ypač ji bus ryški JAV. Mat čia ekonomika auga triskart greičiau nei populiacija. Į JAV žesmės ūkį milijardą dolerių pasisakė investuojantis ir Naujosios Zelandijos bankas.

Investuotojus sutelkti dėmesį į žemės ūkio sferą paskatino ir vienos didžiausių pasaulio pieno produkcijos tiekėjų – Naujosios Zelandijos – informacija apie augančias eksporto kainas. Žemės ūkio produkcijos kainos eksportui šiemet ūgtelėjo daugiau nei 10 proc. ir yra didžiausios nuo pat 2000–ųjų metų.

Apie 40 procentų pasaulio rinkos turinti pieno produktų eksportuotoja Naujosios Zelandijos bendrovė „Fonterra“ savo ruožtu paskelbė ketinanti 2011 metais pieno gamintojams mokėti 8,2 proc. didesnę kainą už pieną. Bendrovė prognozuoja didesnės pieno ir pieno produktų paklausos pasaulinėje rinkoje.

Specialistai sako, kad ekonominis žmonių aktyvumas bei vartojimas ir toliau augs. Todėl žemės ūkio produkcija turės didesnę paklausą ir duos didesnę gražą investuotojams, todėl artimiausioje ateiyje agrarinis verslas išliks patrauklia investicijoms sritimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius