Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air Baltic“ baiminasi lėktuvų arešto Rusijoje

Latvijos nacionalinė skrydžių bendrovė „Air Baltic“ baiminasi, jog dėl jos konflikto su bankrutavusiu Rusijos banku „Investbank“, priklausiusiu Vladimirui Antonovui, šioje šalyje gali būti areštuoti jos lėktuvai. Ekspertai tokią tikimybę laiko menka.
„AirBaltic“ lėktuvas
„AirBaltic“ lėktuvas / AirBaltic.com nuotr.

Pernai lapkritį Latvija sulaukė Rusijos teisinės pagalbos prašymo – padėti iš „Air Baltic“ išieškoti daugiau kaip 20 mln. eurų. Ši finansinė pretenzija – pagal „Investbank“ ieškinius „Air Baltic“ ir buvusiai jos akcinininkei „Baltijas aviacijas sistemas“ (BAS) dėl negrąžintos 18,4 mln. eurų paskolos, nesumokėtų palūkanų ir delspinigių.

Bendrovės „Prudentia“ vadovo Karlio Krastinio žodžiais, tikimybė, jog Rusija gali ryžtis areštuoti „Air Baltic“ lėktuvus yra nedidelė, nes tarptautinėje aviacijos praktikoje tokių precedentų nepasitaikė, tačiau iš šios valstybės galima tikėtis bet ko.

Latvijos teisingumo ministerija patvirtino, jog šis Rusijos teisingumo ministerijos prašymas gautas, ir pranešė, kad Rusijos paprašyta pateikti daugiau duomenų jo patenkinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius