Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air France-KLM“ perka beveik penktadalį SAS akcijų

Prancūzijos ir Nyderlandų oro transporto grupė „Air France-KLM“ pranešė prisijungusi prie investuotojų konsorciumo, sieks įsigyti beveik 20 proc. Skandinavijos aviakompanijos „Scandinavian Airlines“ (SAS).
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

SAS ieškojo investuotojų, kad galėtų išeiti iš bankroto apsaugos.

„Air France-KLM“ kartu su Danijos valstybe investuos į SAS 1,175 mlrd. JAV dolerių, o „Air France-KLM“ investuos 144,5 mln. dolerių, kad įsigytų 19,9 proc. akcijų paketą.

Pernai liepą SAS pateikė prašymą dėl 11-ojo skyriaus apsaugos nuo bankroto paskelbimo Jungtinėse Valstijose – tokia galimybė buvo suteikta dėl ten vykdomos veiklos, nes ji patyrė nuostolių dėl kelionių draudimų per pandemiją ir brangiai atsiėjusio pilotų streiko.

SAS taip pat pradėjo įgyvendinti sąnaudų mažinimo planą ir praėjo naujų investuotojų paieškas, o rugsėjį pareiškė, kad kai kurie jų parodė „didelį“ susidomėjimą.

„Šis bendradarbiavimas leis „Air France-KLM“ sustiprinti savo pozicijas Šiaurės šalyse ir pagerinti Skandinavijos ir Europos keliautojų susisiekimą“, – pranešime cituojamas „Air France-KLM“ vadovas Benas Smithas (Benas Smitas).

„Air France-KLM“ yra pasiryžusi aktyviai dalyvauti konsoliduojant Europos aviaciją“, – pridūrė jis.

Liepos mėnesį B. Smithas taip pat pakartojo, kad jo vadovaujama grupė suinteresuota įsigyti Portugalijos oro vežėjos TAP akcijų paketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius