Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„AirBaltic“ skrydis vėlavo keturias valandas, nes pilotai miegojo

Ketvirtadienio rytą tarp „AirBaltic“ reisu iš Palangos į Rygą turėjusių skristi keleivių kilo panika. Tik atvykę žmonės sužinojo, kad skrydis atidedamas keturioms valandoms, nors orai buvo palankūs skristi, o lėktuvas – techniškai sutvarkytas.
„AirBaltic“ lėktuvas
„AirBaltic“ lėktuvas / „AirBaltic“ nuotr.
Temos: 2 Lėktuvas airBaltic

Keleiviams oro uosto darbuotojai paaiškino, kad skrydis atidedamas iki 13 val., nes išvakarėse apie 21 val. iš Rygos atskridusio orlaivio ekipažas turi išsimiegoti, rašo „Lietuvos rytas“.

Visi 32 keleiviai jungiamaisiais reisais iš Rygos oro uosto planavo išskristi iki vidurdienio. Tad norėdami spėti į kitus skrydžius keleiviai graibstė prie Palangos oro uosto stovinčius taksi automobilius ir vairuotojus įkalbinėjo lėkti į Rygą.

Iš Rygos į Varšuvą 11.30 val. turėję išskristi keturi užsieniečiai pasisamdė vienatūrį. Už 265 kilometrų kelionę jie suplojo beveik 700 litų.

Ketvirtadienį popiet į Rygą 50 vietų lėktuvu išskrido 5 keleiviai.

„AirBaltic“ filialo Lietuvoje atstovė Rosita Sakalauskaitė paaiškino, kad į Palangą atskridęs ekipažas prieš tai skraidė daugiau, negu priklauso, ir jiems prisikaupė papildomų poilsio valandų.

„Įgulų darbo ir poilsio laikas griežtai reguliuojamas pagal taikomus aviacijos saugumo reikalavimus. Todėl šiuo atveju skrydis laiku neįvyko dėl to, kad buvo nepasibaigęs privalomas įgulos poilsio laikas“, – teigė „AirBaltic“ atstovė.

Anot jos, „AirBaltic“ skrydžių skaičius šiemet padidėjo beveik trečdaliu, todėl šiuo metu įdarbinama daugiau pilotų ir skrydžių palydovų.

Atskirai bus sprendžiama, ar kompensuoti į Rygą važiavusių keleivių išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius