Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Airbnb“ sulauks 1 mlrd. JAV dolerių investicijų koronaviruso padariniams įveikti

Trumpalaikės būsto nuomos platforma „Airbnb“ pirmadienį paskelbė apie 1 mlrd. JAV dolerių naujų investicijų, kurios bus skirtos padėti platformai išsilaikyti ir, kaip tikisi bendrovė, suklestėti kelionių pasaulyje, kurį pakeitė koronaviruso pandemija.
„Airbnb“
„Airbnb“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak „Airbnb“, investicijų bendrovės „Silver Lake Partners“ ir „Sixth Street Partners “ investuos lėšas į platformą skolos ir nuosavo kapitalo forma.

„Nors akivaizdu, kad dabartinė aplinka būsto nuomos pramonei yra sudėtinga, noras keliauti ir patirti autentiškų potyrių yra nepakeičiamas ir išliekantis“, – pranešime spaudai pažymėjo „Silver Lake“ vadovaujantysis partneris Egonas Durbanas.

„Airbnb“ įvairialypis, globalus ir atsparus verslo modelis yra sutvertas klestėti, nes pasaulis neišvengiamai atsigaus ir mes visi grįšime prie šių paslaugų“, – pridūrė jis.

Pasak vieno iš „Airbnb“ įkūrėjų ir vadovo Briano Chesky, naujieji ištekliai leis San Fransisko mieste įsikūrusiai įmonei investuoti į „būsto savininkų“ bendruomenę ir būsto nuomą, atsižvelgiant į karantino sąlygas.

„Airbnb“ teigė, kad platforma, atsižvelgdama į didėjančią būsto nuomos paklausą saviizoliacijos metu, daugiausia dėmesio skirs ilgalaikei nuomai, pradedant studentais, kuriems reikalingas būstas, iki nuotoliniu būdu dirbančių darbuotojų.

Investicijos sąlygos apima 5 mlrd. JAV dolerių įnešimą į paramos fondą „Superhost Relief Fund“, skirtą padėti aukštų įvertinimų sulaukusiems būsto savininkams, negalintiems sumokėti nuomos ar hipotekos įmokų dėl koronaviruso padarinių.

Pasak bendrovės, „Airbnb“ darbuotojai įsteigė milijono dolerių fondą, o dar du bendrovės įkūrėjai įnešė papildomai 9 mln. JAV dolerių.

„Airbnb“ taip pat padeda būsto savininkams, kurie patyrė finansinių nuostolių dėl atšauktų kelionių planų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius