Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijai atstovaujantis P.Donohoe perrinktas Euro grupės pirmininku

Airijos finansų ministras Paschalis Donohoe perrinktas vadovauti Euro grupei – 19 euro zonos šalių finansų ministrus vienijančiai grupei, pranešė Europos Sąjungos Taryba.
Paschalis Donohoe
Paschalis Donohoe / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Airija Finansai

P.Donohoe „perrinktas bendru sutarimu“ naujai pustrečių metų kadencijai, rašoma Tarybos pranešime. 48 metų P.Donohoe grupei pirmininkauja nuo 2020 metų liepos ir buvo vienintelis kandidatas naujai kadencijai.

Euro grupė yra neformalus euro zonos finansų ministrų organas, bet jo vadovas turi įtakos Briuselio politikos formavimo procese.

Grupės pirmininkui pavesta užtikrinti euro zonai priklausančių Europos Sąjungos (ES) šalių nacionalinės finansinės politikos koordinavimą ir šio uždavinio svarba ypač išryškėjo per 2008 metų pasaulinę finansų krizę.

Euro grupės pirmininkas svarbų vaidmenį atliko ir, pavyzdžiui, tuomet, kai reikėjo remti įvairias ES šalis, kurių ekonomika patyrė nemenką COVID-19 pandemijos smūgį. Jis ir vėl atsidurs dėmesio centre, nes Europa stovi prie recesijos slenksčio, daugiausia dėl Rusijos karo Ukrainoje padarinių.

„Man yra didelė garbė pirmininkauti Euro grupei ir esu dėkingas, kad mano kolegos ministrai patiki man dar vieną kadenciją pirmininkauti mūsų diskusijoms“, – pareiškė P.Donohoe po perrinkimo.

„Mūsų derybose buvau ir toliau būsiu tikru ir sąžiningu tarpininku, užtikrinančiu, kad atsižvelgiama į visus balsus ir pozicijas“, – pridūrė jis.

Naujoji jo kadencija prasidės 2023 metų sausio 13-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius