Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Akmenės cemento“ ir „Snaigės“ kol kas negąsdina augantis prekių importas iš Baltarusijos

Nepaisydami krizės, Baltarusijos gamintojai vis aktyviau veržiasi į užsienį. Lietuvoje jau gausėja baltarusiškų statybinių medžiagų, o šaldytuvų gamintojai ėmėsi agresyvios reklamos, rašo „Lietuvos rytas“.
Šaldytuvai
Šaldytuvai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Parduotuvėse daugėja importuoto cemento, kitų statybinių medžiagų iš Baltarusijos. Lietuviško cemento gamintojai atidžiai stebi situaciją Baltarusijoje.

„Dabar situacija gerokai pasikeitė. Jei baltarusiai į Lietuvą su pigesniu cementu grįš taip, kaip prieš trejus metus, teks persvarstyti savo planus“, – sakė bendrovės „Akmenės cementas“ generalinis direktorius Artūras Zaremba.

Kol kas „Akmenės cementas“ džiaugiasi atsigaunančiomis statybomis Lietuvoje. „Šįmet tikimės 5 proc. augimo“, – sakė A.Zaremba.

Pusė „Akmenės cemento“ produkcijos išvežama į užsienio šalis, taip pat ir į tą pačią Baltarusiją.

Lietuvoje agresyvesnės reklamos ėmėsi ir baltarusiškų šaldytuvų gamintojai. Lietuvoje prekiaujama „Atlant“ šaldytuvais.

Į Lietuvą per keturis šių metų mėnesius įvežta 9 mln. litų vertės elektros ir buitinės technikos. Tačiau „Snaigės“ generalinis direktorius Gediminas Čeika kol kas ramiai žiūri į kaimynų bandymus užimti dalį rinkos.

„Reklamai jiems tektų išleisti labai daug, o tam reikia valiutos. Kol kas jie nepatenka į populiariausių prekės ženklų Lietuvoje penketuką. Tačiau nuvertinti šių konkurentų irgi negalime“, – sakė G.Čeika.

Sausio-balandžio mėnesiais baltarusiškų prekių importas į Lietuvą ūgtelėjo 95 proc, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius