Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktyviausiai ketvirtadienį prekiauta „TEO LT“ ir „Agrowill Group“ akcijomis

Po vienos dienos pertraukos Vilniaus akcijų biržos indeksas pakilo 0,43 proc. Tiesa, investuotojų aktyvumas Vilniuje ir toliau išlieka labai žemas. Ketvirtadienį Vilniaus akcijų biržos apyvarta siekė 92 tūkst. eurų, rašo investicinio banko „Finasta“ analitikai.
Birža
Birža / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tik dviejų bendrovių akcijų dienos apyvartos viršijo 10 tūkst. eurų. Tarp šių bendrovių buvo „TEO LT“ ir „Agrowill Group“. Labiausiai brango „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijos – 6,67 proc. Tą lėmė mažas šių akcijų likvidumas ir vienas simbolinis sandoris, kurio metu akcijos buvo įsigytos už geriausią pardavimo kainą.

„Sanito“ akcijos brango 3,42 proc., o šių akcijų buvo perleista už beveik 9 tūkst. eurų, t.y. kur kas daugiau nei įprastai.

Jau kuris laikas didesniu pirkėjų dėmesiu pasižymi „Panevėžio statybos tresto“ akcijos. Abi Estijos statybų bendrovės, kurių akcijos yra kotiruojamos Taline, paskelbė gerus II ketv. rezultatus ir po ilgesnio laiko pradėjo dirbti pelningai. Tai gali lemti didesnius investuotojų lūkesčius „Panevėžio statybos tresto“ II ketv. finansinių rezultatųatžvilgiu. Labiausiai pigo likvidumu nepasižyminčios akcijos.

Taline akcijų prekyba pagyvino puikūs „Tallink Grupp“ II ketv. rezultatai. Iš 436,6 tūkst. eurų bendros Talino akcijų biržos apyvartos beveik pusę atiteko prekybai „Tallink Grupp“ akcijomis.

Be to, pastarosios akcijos brango 4,37 proc. Labiausiai brango „Baltika“ akcijos – 8,11 proc., kai bendrovė paskelbė, jog po ilgo laiko tarpo II ketv. buvo uždirbtas grynasis pelnas. Daugelis kitų II ketv. bendrovės finansinių duomenų taip pat nudžiugino. Trečioje vietoje pagal didžiausią teigiamą akcijų kainos pokytį Taline atiteko „Ekspress Grupp“ akcijoms, kurios brango 3,64 proc. Prekyba „Arco vara“ akcijomis taip pat išlaiko didesnį investuotojų dėmesį, nes šios akcijos ir vėl brango, tik šįkart – 1,43 proc. Pigo tik trijų bendrovių akcijos – „Jarvevana“, „Harju elekter“ ir „Viisnurk“.

Rygoje akcijų buvo perleista už 23 tūkst. latų, o pagrindinio indekso reikšmė sumažėjo 0,51 proc. Daugiau nei 80 proc. visos Rygos biržos apyvartos sudarė prekyba keturių bendrovių akcijomis – „Latvijas kugnieciba“, „Olainfarm“, „Latvijas Gaze“ ir „SAF Technika“. Puikius liepos mėn. pardavimus paskelbusios „Olainfarm“ akcijos brango 1,7 proc. Didžiausiais akcijų kainų svyravimais išsiskyrė nelikvidžios akcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius