Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktyviausiai prekiauta „Teo Lt“ akcijomis

Penktadienį OMX Vilniaus akcijų biržos indekso reikšmė išaugo 0,2 proc., o apyvarta priartėjo prie 250 tūkst. eurų. Penktadienį daugiausia prekiauta „TEO LT“ akcijomis, kurios atpigo 0,4 proc. iki 0,817 eurų, rašo „Finasta“.
TEO LT
TEO LT / BFL nuotr.

Primintina, kad vakar bendrovė paskelbė valdybos siūlymą įmonei išmokėti 0,2 Lt dividendus vienai akcijai už 2012 m., kas sudarytų 7,1 proc. dividendinį pajamingumą. Toks dividendų siūlymas atitiko rinkos lūkesčius. Šiandien pigo ir „Aprangos“ vertybiniai popieriai, kurių kaina nusileido 1,5 proc. Šiandien ir vėl daugiausia dėmesio susilaukė pieno perdirbėjų akcijos, ypač „Rokiškio sūrio“ bei „Vilkyškių pieninės“. Pastarųjų įmonių akcijos kiek delsė kilti ankstesnėmis dienomis, tačiau šiandien investuotojai tapo daug aktyvesni šių pozicijų atžvilgiu. Beje, vakar „Vilkyškių pieninės“ vadovas ir pagrindinis akcininkas patvirtino, kad įmonė išmokės dividendais bent 25 proc. grynojo pelno, o realu, kad ir dar daugiau. „Vilkyškių pieninės“ akcijos pabrango 3,8 proc., o „Rokiškio sūrio“ net 6 proc. Toliau po truputį brangsta ir „Lietuvos dujų“ akcijos – investuotojus masina galimi dividendai, galintys siekti 160 mln. Lt.

NADSAQ OMX Talino biržoje apyvarta vėl perkopė 1 mln. eurų ribą, o daugiausia sandorių sudaryta „Tallink Grupp“ akcijomis – už 666 tūkst. eurų. Akcijos kaina augo 2 proc. Akcijas veikiausiai ir toliau perka „Baltic Cruises Holding“, kuris pastaruoju metu didinasi savo akcijų paketą. Estijos žiniasklaidoje spėliojama, kad apskritai artimiausiu metu „Tallink Grupp“ akcijos gali būti delistinguotos ir prieš tai pateiktas oficialus pasiūlymas supirkti akcijas už ne mažesnę nei 1,1 eurų kainą. Taip pat ganėtinai didelė apyvarta pasiekta ir „Merko Ehitus“ akcijomis, kurios brango 2,9 proc. „Olympic Entertainment Group“ akcijų kaina ir šiandien nesikeitė, nors apyvarta vėl buvo nemaža bei sudarė 216 tūkst. eurų.   

OMX Rygos akcijų indekso reikšmė šiandien augo 0,91 proc., o susidomėjimo daugiausia ir vėl sulaukė šalies vaistų gamybos lyderės „Grindeks“ ir „Olainfarm“. Pirmosios akcijos brango 1,6 proc., o antrosios 2,1 proc. Tiesa, po prekybos „Olainfarm“ paskelbė, kad vasario mėn. grupės pardavimai sudarė 3,5 mln. latų ir buvo 15 proc. mažesni nei prieš metus. Didžiausią neigiamą įtaką tam turėjo sustoję pardavimai Ukrainoje dėl vaistų licencijos neatnaujinimo šalyje. Tai gali priversti akcijos kainą kiek pasikoreguoti pirmadienį. Ir toliau pinga „SAF Tehnika“ akcijos – jos priartėjo prie 1 lato ribos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius