-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algimanta Pabedinskienė: pensijos simboliškai didės visiems

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė sako, kad pensijos nežymiai bus didinamos visiems pensininkams, nepriklausomai, kokias išmokas jie gauna. Tačiau 10 litų didinant bazinę pensiją, kuri yra 360 litų, daugiausia didėtų mažiausios pensijos.
Algimanta Pabedinskienė
Algimanta Pabedinskienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tų, kurie gauna didesnes pensijas, padidinimas bus mažesnis, o tie kurie gauna mažesnes pensijas, jiems procentinis padidinimas būtų didesnis“, – ketvirtadienį BNS sakė Algimanta Pabendinskienė.

„Pensijos būtų didinamos visiems 854 tūkst. pensininkų“, – pridūrė ji. Ministrė patvirtino, kad bazinę pensiją ketinama padidinti 10 litų, o mažiausios pensijos galėtų didėti kiek daugiau.

Bazinę pensiją ketinama padidinti 10 litų, o mažiausios pensijos galėtų didėti kiek daugiau

Pasak A.Pabedinskienės, mažiausias – iki 650 litų pensijas šiuo metu gauna 129 tūkst. gyventojų. Vidutinė senatvės pensija gegužę siekė 829,61 lito, o turint būtinąjį socialinio draudimo stažą, – 860,63 lito.  

Liepos pradžioje skelbta, kad valdantieji šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje mažiausias pensijas žada didinti 10 litų. Be to, nuo kitų metų numatoma 100-150 litų didinti  minimalią mėnesio algą bei ligos išmokas. Tariamasi ir dėl galimybės didinti bazinį atlyginimo dydį biudžetininkams.

Tikimasi, kad valdančiųjų politinė taryba šiuo klausimus vėl svarstys kitą savaitę. Praėjusiį penktadienį planuotas posėdis neįvyko.

Seimas po pateikimo yra pritaręs Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma ligos pašalpas grąžinti į ikikrizinį lygį – nuo 2015 metų sausio „Sodros“ pašalpa nuo trečios ligos dienos sudarytų 85 proc. atlyginimo, o ne 40 proc., kaip yra dabar.

Trišalėje taryba birželio pradžioje nepriėmė sprendimo dėl MMA didinimo. Profesinių sąjungų atstovai mano, kad minimali alga 100 litų galėtų didėti jau nuo spalio mėnesio. „Darbiečiai“ siekia, kad ji iki 2015 metų pabaigos būtų padidinta nuo 1000 iki 1500 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius