Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius atskleidė, kiek Lietuvai kainuos Rusijos ir Ukrainos konfliktas

Lietuvos Vyriausybė skaičiuoja, kad finansiniai ir ekonominai šalies praradimai dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto šiemet gali sudaryti 1,6 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), sako premjeras.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pirminiais skaičiavimais numatome kol kas 1,6 proc. BVP mažėjimą“, – trečiadienį Seimo opozicijai priklausančių konservatorių frakcijoje sakė Algirdas Butkevičius.

Pasak jo, ministrai įpareigoti analizuoti konflikto įtaką ir padarinius Lietuvos rinkai. Rusija yra didžiausia Lietuvos eksporto rinka.

Pirminiais skaičiavimais numatome kol kas 1,6 proc. BVP mažėjimą, – sakė Algirdas Butkevičius.

„Išsakytas reikalavimas, kad ministrai šitą klausimą nagrinėtų, visapusiškai vertintų ir teiktų pasiūlymus“, – tvirtino A.Butkevičius. Anot jo, papildomai padarinius vertins nepriklausomi ekonomikos ekspertai.

„Už šį failą atsakingas finansų ministras Rimantas Šadžius. Ūkio ministras įpareigotas įvertinti įtaką investicijų pritraukimui į Lietuvą ar investicijų plėtrai į kitas šalis“, – teigė premjeras.

Premjeras tikisi, kad ekonomikos praradimus dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto leis sumažinti spartesnis investicijų pritraukimas, eksporto rėmimą skatinančios programos ir Europos Sąjungos paramos įsisavinimas.

„Kad būtų kuo mažesni praradimai, norime kuo greičiau pradėti naudot Europos Sąjungos lėšas kaip struktūrinę paramą“, – sakė premjeras.

Pasak A.Butkevičiaus, intensyviai ieškoma alternatyvių rinkų Kinijoje, Pietų Afrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius