Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: laiku įsivesime eurą net ir padidinus deficitą

Finansų ministerijai padidinus prognozuojamą šių metų viešųjų finansų deficitą, premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Lietuva toliau laikysis finansinės drausmės ir įsives eurą kaip planuota.
Euras
Euras / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Finansų ministerija pirmadienį paskelbė, kad šių metų viešųjų finansų deficito prognozė didinama nuo 2,5 proc. iki maždaug 3 proc.

Tai yra beveik kritinė riba, siekiant įsivesti eurą. Norint tai padaryti, biudžeto deficitas negali viršyti 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) praėjusių fiskalinių metų pabaigoje.

Paklaustas, kiek realu, kad kitąmet biudžeto deficitas neviršys Mastrichto kriterijaus, A. Butkevičius LRT radijui teigia, kad šių metų deficitas turėtų būti apie 2,9 proc.  

„Šių metų deficitas turėtų būti apie 2,9 proc. ir, kiek žinau, [...] šitas rodiklis tikrai turėtų būti pasiektas. Manau, kad kitais metais mes irgi laikysimės griežtos fiskalinės drausmės. Mūsų tikslas yra, kad 2015 metais euras būtų įvestas“, – tvirtina Vyriausybės vadovas.

Jis teigia puikiai suprantąs visuomenės reakciją ir lūkesčius, kad Vyriausybė biudžete numatytų didesnes išlaidas.

„Bet reikia suprasti, kad šiandien mes turime tokį pyragą, kurį galime padalinti ir paskirstyti įgyvendinant ir socialines programas, ir finansuojant švietimo ir kultūros darbuotojų atlyginimus “, – sako premjeras A. Butkevičius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius