-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Algirdas Butkevičius: tik įsivedusi eurą Lietuva taps patraukli investuotojams

Lietuvos valdžiai siekiant kitais metais įsivesti eurą, kelią skinasi referendumas dėl lito išsaugojimo. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neatmeta, kad balandžio pradžioje jo iniciatoriams gali būti įteikti parašų rinkimo lapai.
Atidarymo akimirkos
Algirdas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tuo metu politikai teigia, kad Lietuvai dabar geriausia būtų įsivesti eurą. Pasak premjero, tik tai padariusi Lietuva taptų patraukli investicijoms, darbo vietų kūrimui.

Referendumo dėl lito išsaugojimo iniciatoriai tikisi, kad šiemet pavyks atsiklausti žmonių, ar jie nori išlaikyti litą. Tačiau didelio politikų palaikymo, kažin ar toks referendumas sulauks. Ekonominiai svertai pasak biudžeto komiteto vadovo, šiuo metu yra euro naudai.

„Kada Lietuvos bankas (LB) padarė pristatymą dėl išlošimo ir pralošimo, tai 2 mlrd. mes pralošiam – keturis milijardus išlošiam“, – teigė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas.

Premjeras pasisakęs prieš referendumą dėl žemės pardavimo, tokios pat nuomonės laikosi ir dėl lito išsaugojimo. Jo teigimu, stodami į Europos Sąjungą, įsipareigojome integruotis į euro zoną. Referendumo iniciatoriai aiškina, kad Lietuva dar nepasirengusi eurui.

„Manau tie, kurie galvoja kitaip, jie tiesiog mąsto, kad Lietuvos progresas būtų daug lėtesnis lyginant su kitomis šalimis, nes tai – atvira maža šalis. Lietuva turi būt patraukli ir investicijoms, turi būti patrauklus klimatas darbo vietų kūrimui, turi didėti realios pajamos, o tai matau tik dirbant bendroje integruotoje sistemoje“, – sakė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Vis dėl to apklausos rodo, kad daugiau negu pusė Lietuvos gyventojų nepritaria euro įvedimui. Taip, yra įsipareigojimas įsivesti eurą, tačiau Švedijos žmonės dar nepasiruošė, nors įstojo daug anksčiau į ES“, – aiškino referendumo iniciatyvinės grupės narys Julius Panka.

Lietuva apsisprendė būti Vakarų pasaulio, ES sudedamoji dalis. Tokių iniciatyvų atsiradimas labai parankus Rusijos režimui

Liberalų sąjūdžio vadovas kategoriškas – politikai, kurie nori susikrauti dividendų palaikydami referendumą dėl lito išsaugojimo, užsiima antivalstybine veikla.

„Manau, kad tokių referendumų organizavimas, kurie yra konkrečiai nukreipti prieš mūsų buvimą ES, yra žaidimas su Vladimiru Putinu vienoje valtyje. Man atrodo, reikia nustoti šitoje vietoje manipuliuoti žmonių jausmais. Lietuva apsisprendė būti Vakarų pasaulio, ES sudedamoji dalis. Tokių iniciatyvų atsiradimas labai parankus Rusijos režimui“, – teigė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Mūsų kaimynė Latvija euro zonos nare tapo šiemet, Estija dar anksčiau. Apklausos rodo, kad labiausiai žmonės prieš įsivedant eurą bijo kainų kilimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius